៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់គោ (សាច់វាវជាប់ខ្លាញ់) ១គីឡូកន្លះ២- ពោះគោ ធ្វើស្អាត ៥ខាំ
៣- ម្ទេសដៃនាងខ្ចី ៣ខាំ
៤- ត្រកួនទឹក ៥ខាំ
៥- ស្លឹកកន្ទ្រោប អាំងអោយស្រួយច្របាច់អោយម៉ត់
៦- គ្រឿងបុក ៣ខាំ
៧- អំពិលម៉ដ្ឋ ៣ស្លាបព្រាបាយ
៨- ប្រហុក ចិញ្ច្រាំអោយម៉ដ្ឋ ២ស្លាបព្រាបាយ
៩- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
១០- ស្ករ ២ស្លាបព្រាបាយ
១១- ម្សៅស៊ុប ២ស្លាបព្រាបាយ
១២- អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ហាន់សាច់ជាដុំតូចល្មម (មិនធំពេក មិនតូចពេក)។២- ត្រកួនបេះស្លឹកផ្សេង ដើមផ្សេង រួចកាត់ដើមប្រវែង១ថ្នាំងដៃ និងច្របាច់អោយបែកដើម ដាក់ត្រាំទឹកទុកមួយអន្លើ។
៣- ដាក់សាច់ក្នុងឆ្នាំង ដាក់គ្រឿងបុក អំពិល ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប អំបិល និងប្រហុកច្របល់អោយសព្វចូលគ្នាល្អ គ្រប់ទុក៥នាទីសិន សឹមបើកភ្លើង។
៤- ឆាសាច់អោយរីងទឹក (ទឹកចេញពីសាច់) ប្រហែល១០នាទី រួចដាក់ពោះគោចូលកូអោយសព្វ គ្របទុកចោលប្រហែល ១០ទៅ២០នាទី (អោយរីងទឹក)។
៥- បន្ទាប់មកដាក់ ទឹកចូលទុកមួយពុះ រួចដាក់ម្ទេសចូល ទុកប្រហែល ២០នាទី ឬរហូតដល់សាច់ផុយ (មិនបាច់គ្របគំរបទេ) ។
៦- ដាក់ដើមត្រកួនចូលទុកអោយពុះ រួចដាក់ស្លឹកចូលទុកអោយពុះម្តងទៀត សឹមដាក់ស្លឹកកន្ទ្រោបចូលជាការស្រេច ៕
វីដេអូបង្ហាញ
______________
ប្រភពពី http://recipe.camlocation.com/Soup-Stew/
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។