៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់សាក់សៀវ ៥០ ក្រាម (អាចទិញនៅតាមកន្លែងលក់ដាច់កាប់)២- ទឹកត្រីផ្អែម ៥ ស្លាបព្រាបាយ
៣- គុយទាវឆា ៥០ ក្រាម
៤- សណ្តែកបណ្តុះ, ស្លឹកគូឆាយ
៙ របៀបធ្វើទឹកត្រីផ្អែម ៖
ដាំទឹកសល្មមដើម្បីឲ្យពុះ និងដាក់អំបិលបន្តិចចូល។ ទុកទឹកអំបិលឲ្យត្រជាក់បន្តិច បន្ទាប់មកដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារ ១ ស្លាបព្រា, ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រា, ស្ករស ២ស្លាបព្រា នឹង កូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ នោះជាការស្រេច ។៙ គុយទាវឆា៖
យកគុយទាវទៅស្រុះដើម្បីឲ្យផុយបន្តិច តែកុំស្រុះយូរពេក អាចធ្វើឲ្យគុយទាវរលួយ ។ បន្ទាប់ពីស្រុះគុយទាវហើយ យកគុយទាវដែលស្រុះនោះទៅឆា ជាមួយនឹងទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ និងលាយជាមួយបន្លែគូឆាយ ។៙ របៀបផ្សំចូលគ្នា ៖
ក្រោយពីយើងធ្វើគ្រឿងផ្សំនូវ ទឹកត្រីផ្អែម, និងគុយទាវឆា រួចរាល់ហើយ ។ យើងចាប់ផ្តើមយក សណ្តែកបណ្តុះ, គុយទាវឆា, សាច់សាកសៀវចូលគ្នា និងចុងក្រោយស្រូបទឹកត្រីផ្អែម នោះជាការស្រេច ។_____________________
រៀបរៀងដោយ : ស្រីមុំ
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។