៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ត្រីកញ្ចុះ ធ្វើស្អាត ២ ខាំ២- កំពឹស ១ ខាំ ធ្វើស្អាត
៣- ដើមចេក ខ្ចីៗ ២ ខាំ ចិតចង្វាមូល
៤- រំដេង បន្តិច ដំអោយបែក
៥- ខ្ទឹមស ២ កំពឹស ដំអោយបែក
៦- ប្រហុក (តាមចំណូលចិត្ត)
៧- ស្លឹកម្រះព្រៅ តាមចំណូលចិត្ត
៨- ម្ទេស ៣ ផ្លែ
៩- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
១០- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
១១- ម្ជូរ (អម្ពិលទុំ ឬ ស្លឹកអម្ពិល ឬ ក្រសាំង ..............)
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ជ្រំប្រហុកដាក់ រួចដួសពពុះចេញ រួចដាក់ អំបិល ម្ទេស ទឹកត្រី ខ្ទឹមស រំដេង និងម្ជូរ ចូល ទុកអោយពុះ សឹមដាក់ ដើមចេក រំងាស់អោយទន់។២- ដាក់ត្រីចូល ទុកអោយពុះ សឹមដាក់ កំពឹសចូលទុកអោយពុះ ភ្លក្សរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត សឹមដាក់ស្លឹកម្រះព្រៅចូលជាការស្រេច៕
____________
អ្នកស្រី សុគន្ធារី
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។