៙ គ្រឿងផ្សំ៖
១- សាច់គោ ៥០០ក្រាមហាន់ស្តើងល្មម២- រំដេងហាន់ល្អិតៗ ១ស្លាបព្រាបាយ
៣- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ២-៣ស្លាបព្រាបាយ
៤- ខ្ទឹមស ៤កំពឹសហាន់ល្អិតៗ
៥- ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំធំហាន់ចំណិតតូចល្មម
៦- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
៧- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
៨- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៩- ប៊ីចេង ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ទឹកក្រូចឆ្មារ ៣-៤ស្លាបព្រាបាយ
១១- ម្ទេសហាន់ ដាក់តាមចំណូលចិត្ត
១២- អង្ករលីងម៉ដ្ឋ ៣-៤ស្លាបព្រាបាយ (អង្ករដំណើប)
១៣- ជីគ្រប់មុខ ដាក់តាមការចូលចិត្ត
១៤- ត្រប់ស្រួយ ៤-៥ផ្លែចិតជាចំណិតដាក់រៀបក្នុងចានរាបស្មើ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១. មុនដំបូងត្រូវយកឆ្នាំងខ្ទះដាក់លើភ្លើង បន្ទាប់មកយកទឹកកន្លះកូនចានចាក់ចូលរួចទុកឱ្យពុះ ។២. យកសាច់គោហាន់រួចដាក់ចូលឆាជាមួយនឹងទឹកទទេនោះរហូតទាល់តែសាច់ឆ្អិន តែមិនបាច់ឆ្អិនពេកទេ រួចហើយដួសដាក់ក្នុងចានធំមួយ ។
៣. បន្ទាប់មកចាប់ផ្តើមដាក់គ្រឿងផ្សំចូលមាន អំបិល, រំដេង, គល់ស្លឹកគ្រៃ, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហម, ស្ករស, ប៊ីចេង, ទឹកត្រី, ទឹកក្រូចឆ្មារ, ម្ទេស និងអង្ករលីង រួចច្របល់ចូលគ្នាឱ្យចូលរស់ជាតិ ។
៤. បន្ទាប់ពីនោះមកយកជីគ្រប់មុខដាក់ចូលច្របល់បីទៅបួនត្រឡប់ទៀត ភ្លក់មើលស្ទើរអ្វីថែមតាមចំណូលចិត្ត រួចដួសដាក់ក្នុងចានដែលបានរៀបត្រប់ស្រួយជាការស្រេច ៕
________________
អត្ថបទដោយ http://happyfamilynews.blogspot.com/2017/09/blog-post_11.html
រូបភាពដោយ http://www.sheiladipity.com/nam-tok-neua-thai-waterfall-beef-salad/
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។