៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់គោ ២០០ក្រាមហាន់ជាបន្ទះស្តើងល្មម២- ប៉េងប៉ោះ ៣ផ្លែចិតជាដុំៗ
៣- ស៊ុត ១គ្រាប់
៤- យិនឆាយ ១ដើមហាន់បញ្ឆិតៗ
៥- ស្លឹកកាឆាយ ១០០ក្រាមកាត់ ២ថ្នាំងដៃ
៦- ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំចិតស្តើងៗ
៧- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាបាយ
៨- ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ
៩- ស្ករត្នោត បន្តិច
១០- ខ្ទឹមស និងខ្ញីចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
១១- ទឹកម្សៅមី ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
១២- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១. ដំបូងយកប្រេងឆាដាក់ចូលក្នុងខ្ទះ ដាក់ភ្លើងឱ្យក្តៅដាក់ខ្ទឹមក្រហមចូលឆាឱ្យឈ្ងុយដាក់សាច់គោចូលឆាឱ្យសាច់រាងឆ្អិនបន្តិច។២. បន្ទាប់មកយកបន្លែដាក់ចូល ប៉េងប៉ោះ, យិនឆាយ និងស្លឹកកាឆាយ ឆាចូលគ្នាទុកឱ្យបន្លែរាងស្រពាប់បន្តិច។
៣. យកទឹកស៊ីអ៊ីវ, ប្រេងខ្យង, ខ្ទឹមសជាមួយខ្ញីចិញ្ច្រាំ និងស្ករត្នោតដាក់ចូលឆាបញ្ចូលគ្នាដាក់ទឹកថែមបន្តិចទុកឱ្យពុះដាក់ទឹកម្សៅមីកូរចូលគ្នា។
៤. បន្ទាប់មកទៀតយកស៊ុតគោះចូលក្នុងចានវាយឱ្យបែករួចចាក់ចូលទុកឱ្យស៊ុតឆ្អិនជាការស្រេច៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។