សព្វថ្ងៃនេះយើងសង្កេតឃើញនៅតាមតូបអាហារ ហាងអាហារ និយមដាក់ឲ្យភ្ញៀវពិសារនូវទឹកម្ទេសដែលផលិតនៅកម្ពុជាយើង ដែលមានរសជាតិហិលតិចៗនិងផ្អែកល្មម ។ តែកន្លងមកធ្លាប់មានឮព័ត៌មាន ដែលនិយាយអំពីការ លួចផលិតទឹកម្ទេសតាមបែបគីមី ដោយមិនបានត្រួតពិនិត្យនិងអនុញ្ញាតដោយក្រសួង ទាំងនៅប្រទេសយួននិងខ្មែរ ។ ដូច្នេះការធ្វើទឹកម្ទេសសម្រាប់ទទួលទានខ្លួនឯងគឺជាជម្រើសល្អបំផុតសម្រាប់សុខភាព ។ ខ្មែរយើងចូលចិត្តធ្វើទឹកម្ទេសសម្រាប់ហូបនៅផ្ទះនៅពេលរដូវសម្បូរម្ទេសដែលតម្លៃរាងធូរថ្លៃជាងពេលធម្មតា ។
៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ម្ទេសប្លោកទុំ (កាត់ទងចេញ) ១គីឡូ
២- ម្ទេសដៃនាង ទុំ (បេះទងចេញ) ១គីឡូ
៣- ខ្ទឹមស២០មើម
៤- ទឹកខ្មេះ២០វែក
៥- អំបិល២០ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦- ស្ករ២០ស្លាបព្រាបាយ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- យកម្ទេសប្លោកទុំ និង ម្ទេសដៃនាងទុំ យកទៅលាងឲ្យស្អាត ដាក់ស្រុះទឹកក្តៅ ១នាទី ហើយស្រង់ចេញ សម្រស់ឲ្យស្រស់ទឹក។ កុំស្រុះយូរជាងនេះ នាំឲ្យម្ទេសរលួយ ខូចរសជាតិ ។
២- យកម្ទេសសម្រស់នេះ ទៅកិនជាមួយមើមខ្ទឹមស ឲ្យម៉ដ្ឋខៃចូលសាច់គ្នា ។
៣- ចាក់ទឹកខ្មេះចូល លាយឲ្យសព្វ ទុកចោលបីម៉ោង ។
៤- ចាក់ស្ករនិង អំបិលចូល កូរឲ្យសព្វ ទើបដួសដាក់កែវទុកក្នុងទូទឹកកក (ផ្នែកត្រជាក់ធម្មតា) ទុកបានយូរអាទិត្យ ។
៥- សូមកុំដាក់ម្ជូរក្រូចឆ្មារ ព្រោះនាំឲ្យឆាប់ផ្អូម ដុះផ្សិត ខូចគុណភាព ។
៙ បញ្ជាក់ ៖
៦- សម្រាប់សាច់ម្ទេសកិន យើងចង់យកចេញក៏បាន មិនយកក៏បាន ។ បើយកគ្រាប់ចេញ ទឹកម្ទេសនឹងមានសាច់ម៉ដ្ឋស្អាត តែមិនសូវហីរ ។ បើទុកគ្រាប់កិនជាមួយ ទឹកម្ទេសនឹងមានភាពគគ្រើមបន្តិច ប៉ុន្តែហឹរល្អ។
៧- បើយកម្ទេសកិនត្រាំទឹកខ្មេះសុទ្ធ យើងអាចទុកបានរាប់ខែ មិនដុះផ្សិត។ តែនៅពេលបរិភោគ យើងត្រូវយកទៅលាយអំបិលស្ករសិន ។ បើលាយអំបិលនិងស្ករហើយ ទុកបានប្រហែលពីរអាទិត្យ៕
___________________
អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
Hover Setting
slideup
កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎
របៀបធ្វើទឹកម្ទេសដោយខ្លួនឯង
Jul12,2024
ចែករំលែក ៖
ចូលចិត្តការបញ្ចេញគំនិត ដូច្នេះក៏រចនាពុម្ពអក្សរខ្មែរ (តែមិនផ្លូវការ) ការងារកាលណោះជាអ្នករត់តុកតុកព្រោះមិនត្រូវការគិតច្រើន។ បន្ទាប់មកចូលក្នុងវិស័យការងារ UX/UI ហើយក៏បន្តទៅការងាររចនាក្រាហ្វិក motion ថតរូបវីដេអូ កាត់តវីដេអូ ក្នុងតួនាទីជា Digital Marketing ដូច្នេះក៏ចង់រៀនកូដតែទៅមិនទាន់រួចទេ ព្រោះត្រូវរៀនផ្នែកក្រាហ្វិកឲ្យបានច្រើនទៀតដើម្បីជីវភាព។ ថ្ងៃអនាគតចង់រចនាពុម្ពអក្សរឲ្យបានល្អ និងទទួលសេវាកម្មរចនា។

Related

របៀបធ្វើទឹកត្រីបុក ឲ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់

បង្អែមល្ងខ្មៅ ល្ងខ្មៅ ៨៥០ក្រាម

បង្អែមបបរត្នោត (ត្នោត៥គ្រាប់)

វិធីធ្វើទឹកម្ទេសហឹរឆ្ងាញ់សម្រាប់ជ្រលក់ជាមួយប្រហិតអាំង គ្រឿងសមុទ្រ ឬស៊ុប (បែបថៃ)

របៀបធ្វើទឹកម្ទេសសម្រាប់ញ៉ាំជាមួយប្រហិតឬស៊ុប

វិធីធ្វើទឹកម្ទេសសម្រាប់ជ្រលក់ជាមួយប្រហិត (វិធីទី១)

ត្រីចៀនចួន (ត្រីកន្លះគីឡូ)

japo.news: Kyoko’s cooking: ពងមាន់ក្រឡុកបែបជប៉ុន Dashi Maki Tamago

សម្លខ្ទិះទំពាំង (ទំពាំង ២ខាំ, សាច់ទ្រូងមាន់ ២ខាំ)

សម្លរខ្ទិះល្ពៅ (ល្ពៅទុំ ៣ខាំ, សាច់ជ្រូក ១ខាំកន្លះ)

ខខ្ទិះត្រីកាម៉ុង (ត្រីកាម៉ុង ៣ធំ)

ខត្រីកាម៉ុង (ត្រីកាម៉ុង ៣)

សម្លគ្រឿងការីជាមួយបង្គា (បង្គា ១ខាំកន្លះ, គ្រឿងការី ២ស្លាបព្រាបាយ, ម្នាស់ ៣ខាំ)

ស្ងោរតាសក់ញាត់សាច់ (តាសក់៥ផ្លែធំៗ, សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ១ខាំ)

ស៊ុបជើងមាន់ (ជើងមាន់ កន្លះគីឡូក្រាម)

សម្លរម្ជូទងល្ពៅ (ទងល្ពៅ ១គីឡូកន្លះ, ត្រី កន្លះគីឡូ, ត្រីឆ្អើរ ១កូនចានចង្កិះ)

ការីត្នោត (សាច់មាន់ ៣គីឡូកន្លះ, ត្នោត ១៥ផ្លែ)

ស្ងោជ្រក់ត្រយូងចេក (មាន់១ក្បាល , ត្រយោងចេក២)

ស្ងោស្ពៃប្រហិតត្រីឆ្លាត (សាច់ត្រីឆ្លាត ៣ខាំ ស្ពៃក្រញាញ់ ១គីឡូក្រាម)

ខជើងមាន់ (ជើងមាន់១គីឡូក្រាម សៀងខ្មៅកន្លះខាំ)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។