៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ម្ទេសក្រហម ៣០០ ក្រាម២- ម្ទេសលឿង ២០០ ក្រាម
៣- ខ្ទឹមស ១៥០ ក្រាម
៤- ទឹកខ្មេះ ៦ ស្លាបព្រាបាយ
៥- ស្ករ ៤ ស្លាបព្រាបាយ
៦- អំបិល ២ ស្លាបព្រាបាយ
៧- ទឹកស្អាត ៣កែវ ឬច្រើនជាងនេះ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- លាងម្ទេសឱ្យស្អាត (កាត់វាកង់ៗ តូចៗ)។ ដាក់ម្ទេស ខ្ទឹមស និងទឹក ទៅក្នុងឆ្នាំង ហើយរម្ងាស់រយៈពេលពី ១៥នាទី ទៅ ២០នាទី ។២- បន្ទាប់ពីសាច់ម្ទេសឆ្អិន យកវាទៅកិនឱ្យម៉ដ្ឋល្អ ។ រួចយកសំណាញ់ដែកត្រងយកកាកចេញ (យកទឹកម្ទេសសុទ្ធទៅដាក់ក្នុងឆ្នាំងថ្មីមួយទៀត) ។
៣- បន្ទាប់មក ដាក់ ស្ករ អំបិល និងទឹកខ្មេះ ចូលក្នុងឆ្នាំងទឹកម្ទេស និងយកទៅចម្អិនឱ្យពុះម្ដងទៀតជាការស្រេច ៕
______________
ប្រភព Khmer Read
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។