៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ជើងជ្រូក ១គីឡូក្រាម កាត់ជាដុំៗ២- ទឹកត្រី ១-២ស្លាបព្រាបាយ
៣- ដុំស៊ុបខ្នរ ១ដុំ
៤- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
៥- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦- ការ៉ុត ២មើល កាត់ដុំៗ
៧- លត និងបាញ់កាញ់ កន្លះគីឡូ(ស្រុសទឹកក្ដៅ)
៨- គ្រឿងខាងក្រៅ សណ្តែកបណ្តុះ, ខ្ទឹមបំពង, ក្រូចឆ្មារ, ជីរណា, សាលាដ
៩- ប្រហិត, ឈាមជ្រូក, ម្ទេស ដាក់ ឬមិនដាក់តាមការចូលចិត្ត
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ដំបូងយកឆ្នាំងដាក់ទឹកដាំឲ្យពុះ បន្ទាប់ពីពុះខ្លាំងហើយដាក់ជើងជ្រូកចូលទុកឲ្យពុះម្តងទៀត(ដងពពុះអណ្ដែតមកលើចេញ)។២- យកទឹកត្រី, អំបិល, ស្ករស និងដុំស៊ុបខ្នរដាក់ចូលកូរវាបន្តិច រំងាស់រហូតទាល់តែជើងជ្រូកផុយ។
៣- បន្ទាប់ពីជើងជ្រូកផុយហើយដាក់ប្រហិត និងការ៉ុតចូលគ្របវាទុកប្រហែលជា ១០នាទីល្មមការ៉ុតផុយដែរ អាចយកមកផ្សំជាមួយគ្រឿងខាងក្រៅញាំបានហើយ។
៤- យកចានមកផ្សំគ្រឿងដំឡូង ដាក់សាលាដ, សណ្តែកបណ្ដុះ, បាញ់កាញ់ ឬលត, ឈាម, ទឹកស៊ុប (សាច់, ការ៉ុត, ប្រហិត), ជី និងខ្ទឹមបំពង ជាការស្រេច៕
_______________
ប្រភពពី http://recipe.camlocation.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ តែពាក្យបច្ចេកទេសសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។