Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

បបរ​លត ឬ​បាញ់កាញ់ (លត និង​បាញ់កាញ់ កន្លះ​គីឡូ ជើង​ជ្រូក ១គីឡូក្រាម)

Jul15,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ជើង​ជ្រូក​ ១គីឡូក្រាម កាត់​ជា​ដុំៗ
២- ទឹកត្រី ១-២ស្លាបព្រាបាយ
៣- ដុំ​ស៊ុបខ្នរ ១ដុំ
៤- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
៥- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦- ការ៉ុត ២មើល កាត់​ដុំៗ
៧- លត និង​បាញ់កាញ់ កន្លះ​គីឡូ(ស្រុសទឹកក្ដៅ)
៨- គ្រឿង​ខាងក្រៅ សណ្តែកបណ្តុះ, ខ្ទឹម​បំពង, ក្រូចឆ្មារ, ជីរណា, សាលាដ
៩- ប្រហិត, ឈាមជ្រូក, ម្ទេស ដាក់ ឬ​មិន​ដាក់​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត

៙ វិធី​ធ្វើ ៖

១- ដំបូង​យក​ឆ្នាំង​ដាក់​ទឹក​ដាំ​ឲ្យ​ពុះ​ បន្ទាប់ពី​ពុះ​ខ្លាំង​ហើយ​ដាក់​ជើង​ជ្រូក​ចូល​ទុក​ឲ្យ​ពុះ​ម្តង​ទៀត(ដង​ពពុះ​​អណ្ដែត​មក​លើ​ចេញ)។

២- យក​ទឹក​ត្រី, អំបិល​, ស្ករស ​និង​ដុំ​ស៊ុបខ្នរ​ដាក់​ចូល​កូរ​វា​បន្តិច​ រំងាស់​រហូត​ទាល់​តែ​ជើង​ជ្រូក​ផុយ។

៣- បន្ទាប់​ពី​ជើង​ជ្រូក​ផុយ​ហើយ​ដាក់​ប្រ​ហិត និង​ការ៉ុត​ចូល​គ្រប​វា​ទុក​ប្រហែល​ជា​ ១០​នាទី​ល្មម​ការ៉ុត​ផុយ​ដែរ​ អាច​យក​មក​ផ្សំ​ជា​មួយ​គ្រឿង​ខាង​ក្រៅ​ញាំ​បាន​ហើយ។

៤- យក​ចាន​មក​ផ្សំ​គ្រឿង​​ដំឡូង ដាក់​សាលាដ,​ សណ្តែក​បណ្ដុះ, បាញ់កាញ់ ឬ​លត, ឈាម, ទឹក​ស៊ុប ​(សាច់, ការ៉ុត, ប្រហិត), ជី និង​ខ្ទឹម​បំពង ជា​ការ​ស្រេច៕
_______________
ប្រភព​ពី http://recipe.camlocation.com

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ តែពាក្យបច្ចេកទេសសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។