៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ឆ្អឹងជំនីជ្រូក ៣០០ក្រាម កាត់ដុំតូចល្មម២- ល្ពៅ ១ដុំ ចិតជាដុំៗ (បំពងឲ្យស្រួយ)
៣- ការ៉ុត ១មើមតូច ចិតចំណិតតូចៗល្មម
៤- ស្ករស ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦- ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
៧- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨- ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ៥ដើម (ហាន់)
៩- ស្លឹកខ្ទឹម ២ដើម កាត់ ២ថ្នាំងដៃ
១០- ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ (បំពង)
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ដំបូងយកឆ្នាំងដាក់ទឹកដាំឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីជ្រូកចូល រួចទុកឲ្យពុះសិន។២- ពេលទឹកពុះយកការ៉ុតដាក់ចូល ទុកឲ្យពុះម្តងទៀត ដាក់ជីរវ៉ាន់ស៊ុយចូល (ទុកខ្លះ)។
៣- ចាប់ផ្តើមផ្សំគ្រឿង ប៊ីចេង, ទឹកត្រី, អំបិល, ស្ករស,ខ្ទឹមស និងល្ពៅបំពងទុកឲ្យពុះដាក់ ខ្ទឹមបំពង, ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ និងស្លឹកខ្ទឹមចូលជាការស្រេច៕
_______________ប្រភពពី http://recipe.camlocation.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។