៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ពងមាន់ ៣គ្រាប់២- ស្ពៃក្ដោប ១ (ធំ)
៣- បង្គា ៤ក្បាល ២កាត់ដុំតូចៗ ២ទៀតទុកទាំងមូល
៤- ទឹកដោះគោស្រស់ ១ពែងកន្លះ
៥- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
៦- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
៧- ការ៉ុត កាត់ដុំតូចៗ មួយកូនចានចង្កឹះ
៨- ខ្ទឹមក្រហមបំពង មួយស្លាបព្រាបាយ
៩- ស្លឹកខ្ទឹម មួយស្លាបព្រាបាយ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ស្ពៃក្ដោបលាងទឹកឲ្យស្អាត យកមកខ្វៀកផ្នែកកណ្ដាលចេញ សូមមើលរូប ។២- លាយពងមាន់ ទឹកដោះគោស្រស់ ទឹកស៊ីអ៊ីវ អំបិល ដោយវៃឲ្យសព្វ និងច្រោះឲ្យស្អាត រួចយកមកលាយនឹងការ៉ុត និងបង្គា២កាត់ដុំតូចៗនោះ។
៣- ចាក់ពងមាន់ដែលលាយគ្រឿងចូលក្នុងស្ពៃក្ដោប ដើម្បីយកទៅចំហុយ។
៤- របៀបចំហុយយើងអាចប្រើឡាំងស៊ិង (ឆ្នាំសម្រាប់ចំហុង) តែបើអត់មានអាចប្រើឆ្នាំធម្មតាធំ ដាក់ទឹក ដោយដល់បាតដើម្បីដាក់ស្ពៃក្ដោបចូលកុំឲ្យចូលទឹក ។
៥- ចំហុយរហូតដល់រាងមើលទៅឆ្អិនហើយ ទើបដាប់បង្គាដែលបកសម្បកនៅទាំងមូល២ ពីលើស្ពៃក្ដោប ចំហុយដល់បង្គាឡើងក្រហម សម្រេចថាឆ្អិន លើកចេញទទួលទានទាន់ក្ដៅៗ ។
៦- រោយស្លឹកខ្ទឹម និងខ្ទឹមក្រហមបំពង ជាការស្រេច៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។