៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ដូងខ្ចី ២ផ្លែ (យកមានសាច់)២- ពងមាន់ ៣
៣- ទឹកដូង ១ចានចង្កឹះកន្លះ
៤- ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
៥- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
៦- សាច់ដូង ១ចានចង្កឹះ
៧- បង្គា ៦ បកអោយស្អាត វះជាពីរ
៨- ស្លឹកខ្ទឹម ១ស្លាបព្រាបាយ ហាន់ខ្លីៗ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដូងចិតសំបកអោយស្អាត កាត់ផ្នែកក្បាលចេញ (ដូចរូប) ឆ្កឹះយកសាច់ទុកមួយអន្លើ សម្បកទុកមួយអន្លើ។២- គោះពងមាន់ដាក់ចានទឹកដូង វាយអោយម៉ដ្ឋល្អ រួចដាក់ម្សៅស៊ុប និងទឹកស៊ីអ៊ីវ កូរអោយរលាយចូលគ្នាសព្វល្អ រួចសម្រក់យកតែទឹក (ដូចរូប)។
៣- យកសាច់ដូងរៀបដាក់ក្នុងសំបកដូង រួចចាក់ពងមាន់ដែរ លាយរួច ចូល (កុំដាក់ពេញ) រួចគ្របអោយជិត រួចដាក់ចំហុយពេលទឹកកំពង់ពុះ ប្រហែលជា ២០នាទី សឹមដាក់ បង្គា និងស្លឹកខ្ទឹមចូល ចំហុយ ២ទៅ៣នាទី ទៀតជាការស្រេច៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។