៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
- អន្ទង់ ៣ខាំ- ខ្ទឹមស ១មើម
- ស្លឹកក្រូចសើច ១សន្លឹក
- ខ្ជាយ ១ចំណិត
- រំដេង ១ចំណិត
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២គល់
- ម្ទេស ១គ្រាប់
- ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី កន្លះស្លាបព្រាបបរ
- ខ្លាញ់ ២ស្លាបព្រាបបរ
- ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្រះព្រៅ ទៅតាមការចូលចិត្ត
- សណ្ដែកដីឆ្អិន ១ស្លាបព្រាបាយ។៙ វិធីធ្វើ និងផ្សំគ្រឿង ៖
១- សូមយកអន្ទង់មកលាងជាមួយទឹកអំបិល ឱ្យអស់ក្អែលខ្មៅៗឱ្យស្អាត បន្ទាប់មកត្រូវវះយកពោះវៀនចេញ ហើយកាត់ជាកង់ៗល្មម ។ បន្ទាប់មកត្រូវយកទៅបំពងជាមួយនឹងខ្លាញ់ឱ្យឆ្អិនល្មម មិនត្រូវឱ្យបែកសាច់អន្ទង់នោះទេ បន្ទាប់មកត្រូវដួសទុកដោយឡែក ។២- ខ្ទឹមសចែកជាពីយកទៅចិញ្ច្រាំកុំឱ្យម៉ដ្ដពេកមួយចំហៀង និងយកទៅបុកជាមួយគ្រឿងមួយចំហៀង
៣- ម្ទេសហាន់ជាចំណិតវែងៗ
៤- សណ្ដែកដីយកទៅបុកកុំឱ្យម៉ដ្ដពេក
៥- ម្រះព្រៅបេះយកតែស្លឹក ហើយយកទៅលាងទឹកឱ្យស្អាត
៦- ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង ខ្ជាយ គល់ស្លឹកគ្រៃលាងទឹកឱ្យស្អាតយកទៅហាន់ស្ដើងៗ ហើយបុកចូលគ្នាឱ្យម៉ដ្ដ បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមសចូល ហើយបុកចូលគ្នាឱ្យម៉ដ្ដម្ដងទៀត ។
៙ របៀបឆា ៖
១- ជាដំបូងដាក់ខ្ទះឱ្យក្ដៅហើយដាក់ខ្លាញ់ឱ្យក្ដៅ២- បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមសដែលចិញ្ច្រាំ និងម្ទេសចូលឆាឱ្យឡើងជើងអង្ក្រងល្មម
៣- បន្ទាប់មកដាក់គ្រឿងបុកចូលឆាឱ្យឈ្ងុយ ហើយដាក់អន្ទង់ចូល
៤- ដាក់ស្ករស ទឹកត្រី និងប៊ីចេងរួចភ្លក់មើលទើបដាក់ សណ្ដែកដីរួមទាំងម្រះព្រៅចូល ជាការស្រេច ៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។