៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- គ្រឿងក្នុងជ្រូក ៤គីឡូក្រាម (អណ្តាត ស្លឹកត្រចៀក ពោះ ក្រពះ)២- ឈើអែម ៣ (អាំងប្រហែល ៣នាទី)
៣- ផ្កាចាន់ ៧ផ្កា (អាំងប្រហែល ៣នាទី)
៤- ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រាបាយ
៥- ម្សៅស៊ុប ២ស្លាបព្រាបាយ
៦- អំបិល កន្លះ ស្លាបព្រាបាយ
៧- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
៨- ស្ករ ២ខាំ
៩- ទឹក ១កូនចានចង្កិះ
១០- គ្រឿងផ្សំទឹកត្រី
១១- ស្ករ ១៥០ក្រាម
១២- ទឹកក្រូចឆ្មារ កន្លះកូនចានចង្កឹះ
១៣- ទឹកត្រី កន្លះកូនចានចង្កឹះ
១៤- ខ្ទឹមស ៩កំពឹស
១៥- ម្ទេស ១០គ្រាប់
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- យកសាច់លាងជាមួយអំបិល ទឹកខ្មេះ និងទឹកក្តៅអ៊ុនៗ បីបួនទឹកឲ្យស្អាត អស់រំអិល ។២- ដាក់ទឹក និងស្ករក្នុងឆ្នាំងបើកភ្លើងតិចៗ រួចដាក់ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូលកូឲ្យរលាយស្ករ សឹមដាក់ផ្កាចាន់ និងឈើអែម (អាំងហើយ) ចូលកូឲ្យស្ករឡើងពណ៌ក្រហមល្អ ។
៣- ដាក់ទឹកត្រី និងអំបិលចូលកូពីរបីត្រឡប់ សឹមដាក់សាច់ និងម្សៅស៊ុបចូលកូឲ្យសព្វទុកឲ្យពុះ (បើទឹកតិចពេក អាចបន្ថែមទឹករំងាស់ឲ្យផុយសាច់ និងស្ងួតទឹកល្អ) ។
៙ របៀបធ្វើត្រី ៖
១- កិនម្ទេស និងខ្ទឹមឲ្យម៉ត់ រួចដាក់ក្នុងចានមួយ ដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារ និងស្ករចូលកូឲ្យសព្វទុកចោល ១០នាទី សឹមចាក់ទឹកត្រីចូលកូរឲ្យសព្វជាការស្រេច ៕មានវីដេអូបង្ហាញ ៖
No comments
Post a Comment