៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- គ្រឿងក្នុងជ្រូក ៤គីឡូក្រាម (អណ្តាត ស្លឹកត្រចៀក ពោះ ក្រពះ)២- ឈើអែម ៣ (អាំងប្រហែល ៣នាទី)
៣- ផ្កាចាន់ ៧ផ្កា (អាំងប្រហែល ៣នាទី)
៤- ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រាបាយ
៥- ម្សៅស៊ុប ២ស្លាបព្រាបាយ
៦- អំបិល កន្លះ ស្លាបព្រាបាយ
៧- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
៨- ស្ករ ២ខាំ
៩- ទឹក ១កូនចានចង្កិះ
១០- គ្រឿងផ្សំទឹកត្រី
១១- ស្ករ ១៥០ក្រាម
១២- ទឹកក្រូចឆ្មារ កន្លះកូនចានចង្កឹះ
១៣- ទឹកត្រី កន្លះកូនចានចង្កឹះ
១៤- ខ្ទឹមស ៩កំពឹស
១៥- ម្ទេស ១០គ្រាប់
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- យកសាច់លាងជាមួយអំបិល ទឹកខ្មេះ និងទឹកក្តៅអ៊ុនៗ បីបួនទឹកឲ្យស្អាត អស់រំអិល ។២- ដាក់ទឹក និងស្ករក្នុងឆ្នាំងបើកភ្លើងតិចៗ រួចដាក់ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូលកូឲ្យរលាយស្ករ សឹមដាក់ផ្កាចាន់ និងឈើអែម (អាំងហើយ) ចូលកូឲ្យស្ករឡើងពណ៌ក្រហមល្អ ។
៣- ដាក់ទឹកត្រី និងអំបិលចូលកូពីរបីត្រឡប់ សឹមដាក់សាច់ និងម្សៅស៊ុបចូលកូឲ្យសព្វទុកឲ្យពុះ (បើទឹកតិចពេក អាចបន្ថែមទឹករំងាស់ឲ្យផុយសាច់ និងស្ងួតទឹកល្អ) ។
៙ របៀបធ្វើត្រី ៖
១- កិនម្ទេស និងខ្ទឹមឲ្យម៉ត់ រួចដាក់ក្នុងចានមួយ ដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារ និងស្ករចូលកូឲ្យសព្វទុកចោល ១០នាទី សឹមចាក់ទឹកត្រីចូលកូរឲ្យសព្វជាការស្រេច ៕មានវីដេអូបង្ហាញ ៖
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។