សព្វថ្ងៃនៅស្រុកខ្មែរ ខ្ចៅត្រូវបានគេស្ងោរលក់ដោយរុញជារទេះតាមផ្លូវ ហើយហាងសាច់អាំងបែបចិន គេយកខ្ចៅទៅឆាជាមួយគ្រឿងផ្សំបែបចិនមានក្លិនឈ្ងុយម៉្យាង ។ ហើយសម្រាប់ហាងគ្រឿងសមុទ្រអាំងក៏មានខ្លះលក់ខ្ចៅអប់ដោយខ្ចប់ជាមួយក្រដាសអាលុយមីញ៉ូម ។
+ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ខ្ចៅ ៥កំប៉ុង២- ម្ទេសកន្លះខាំ (ដាក់តាមចូលចិត្ត)
៣- ម្សៅស៊ុប ២កញ្ចប់តូច (ឬ អំបិលម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាកន្លះ)
៤- គល់ស្លឹកគ្រៃ៥គល់
៥- ស្លឹកក្រូចសើច ១០សន្លឹក
៦- ខ្ទឹមស ១មើម
៧- រំដេង ១ដុំ (ធំល្មម)
៨- ស្ករត្នោត ៣ស្លាបព្រាបាយ
+ វិធីធ្វើ ៖
- ស្លឹកគ្រៃហាន់ជាចំណិតចំហៀង- បុកអំបិលជាមួយនឹងម្ទេស រួចដាក់ខ្ទឹមសបុកបន្ត
- បន្ទាប់មក ដាក់ស្ករត្នោតបុកបន្ត
- យកគ្រឿងដែលបានបុករួច លាយជាមួយនឹងស្លឹកគ្រៃ និងស្លឹកក្រូចសើចឲ្យសព្វបន្តិច
- រួចចាក់ខ្ចៅចូលគ្រឿងដែលលាយនោះ និងជ្រាវចូលគ្នាឲ្យសព្វគ្រឿង
- ផ្អាប់ទុកប្រហែលជា ១៥នាទី
- ដួសខ្ចៅដាក់ក្រដាសអាលុយមីញ៉ូម (ក្រដាសអាំងសាច់)
- ខ្ចប់ឲ្យជិត រួចដាក់អាំងលើភ្លើង (រងើកភ្លើង)
- ត្រូវរង់ចាំដល់ឆ្អិន ប្រហែល ៧ ទៅ ១០នាទី (បើចង់ដឹងច្បាស់បើកក្រដាស អ៊ុតមើលថាឆ្អិននៅ ពេលនោះក្លិនដ៏សែនឈ្ងុយក៏ចេញមក ឡើងស្រក់ទឹកមាត់)
_________________
ប្រភព៖ មង្គលការ
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។