+ គ្រឿងផ្សំ ៖
- ម្រះ ១ផ្លែចិតស្តើងៗ- ពងទា ៣គ្រាប់
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស៊ុបមាន់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹក ១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
+ វិធីធ្វើ ៖
១. ដំបូងយកម្រះដែលចិត្តរួច មកច្របាច់ជាមួយអំបិល ដើម្បីយកជាតិល្វីងចេញ ច្របាច់វារហូតទាល់តែឡើងទន់ ។២. បន្ទាប់មកយកវាទៅលាងទឹកឲ្យអស់ជាតិអំបិល ហើយពូតវាឲ្យស្ងួតអស់ទឹកទុកមួយឡែកសិន។
៣. យកស៊ុតគោះដាក់ក្នុងចានធំមួយ បន្ទាប់មកដាក់ស្ករ, ទឹក, ម្សៅស៊ុបមាន់ និងទឹកត្រី រួចវៃវាឲ្យបែកចូលគ្រឿងបានសព្វល្អ ។
៤. ដាក់ខ្ទះលើភ្លើងចាក់ប្រេងឆាចូលទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសចូលឆាឲ្យមានក្លិនឈ្ងុយ យកម្រះដាក់ចូលឆាត្រឡប់វាសិនប្រហែល ៥នាទីឲ្យម្រះទន់ ។
៥. បន្ទាប់ពីម្រះទន់ (បើម្រះមិនទន់អាចល្វីងសម្រាប់អ្នកចូលចិត្តល្វីងតិចៗ) កាយវាឲ្យស្តើងរួចហើយយកពងទាមកចាក់ស្រោចពីលើ ចៀនឲ្យឆ្អិនម្ខាងរួចត្រឡប់ម្ខាងទៀតឲ្យឆ្អិនដូចគ្នាជាការស្រេច ៕
______________
ដោយ៖ សុខឡៃ
ប្រភពៈ មង្គលការ
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។