៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ជើងមាន់ ៥ - ៧ជើង២- ស្លឹកខ្ទឹម ២ដើមហាន់
៣- ខ្ទឹមស ៤កំពឹស ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
៤- ខ្ញី ១ដុំ ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
៥- ម្ទេស ហាន់តម្រូវឲ្យប្រើច្រើន
៦- ល្ងរលីង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
៧- ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៨- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៩- អំបិល បន្តិច
១០- ប៊ីចេង ១ចិប
១១- ទឹកខ្មោះ បន្តិច
១២- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- មុនដំបូងត្រូវយកជើងមាន់ទៅប្រឡាក់អំបិលបន្តិច ជាមួយនិងទឹកខ្មេះបន្តិចដែរទុកមួយសន្ទុះ។
២- ដាក់ឆ្នាំងដាំទឹកឲ្យពុះ ស្រុះជើងមាន់ប្រហែលជា ៧នាទី រួចហើយស្រង់វាយកមកលាងទឹកទុកឲ្យសោះ។
៣- យកប្រេងឆាចាក់ចូលក្នុងខ្ទះទុកឲ្យរាងក្តៅបន្តិច ដាក់ខ្ទឹមស និងខ្ញីចូលឆាបន្តិចសិនចាំដាក់ម្ទេសចូលឆាជាមួយគ្នាឲ្យមានក្លិនឈ្ងុយ។
៤- ដាក់ជើងមាន់ចូលឆាជាមួយគ្នា បន្ទាប់មកដាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករស ប៊ីចេង បន្ថយភ្លើងបន្តិចឆាបន្តទៀត (ថែមទឹកចូលបន្តិចបើគោក) ប្រហែលជា២០នាទី ភ្លក់មើលរស់ជាតិតាមការចូលចិត្ត។
៥- យកល្ងរមករោយពីលើជាមួយនិងស្លឹកខ្ទឹមនោះអ្នកអាចញ៉ាំវាបានហើយ ញ៉ាំឲ្យទាន់ក្តៅៗទើបឆ្ងាញ់៕
វីដេអូបង្ហាញពីវិធីធ្វើមួយផ្សេងទៀត
__________ប្រភពពី YouTube
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។