៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ទឹកស៊ុបរម្ងាស់ចេញពីឆ្អឹងមាន់ 3-4L២- បង្គាស្រស់ 300g
៣- មឹកស្រស់ 300g
៤- ក្ដាមសមុទ្រស្រស់ 500g
៥- សាច់គោស្រស់ 500g
៦- ព្រុយត្រីឆ្លាម 400g
៧- ប្រហិតមូល 200g
៨- ផ្សិតម្ជុលមាស 100g
៩- ម្រះខ្ចី 300g
១០- ពពុះសណ្ដែក 200g
១១- ជីរណា តិចតួច
១២- ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ តិចតួច
១៣- មីសួ 1កញ្ចប់តូច
១៤- មី 1កញ្ចប់តូច
១៥- ពពុះសណ្ដែក 100g
៙ គ្រឿងផ្សំធ្វើទឹកស៊ុប៖
១- ឆ្អឹងមាន់ឆៅ 2Kg២- ទឹកត្រី 1ស្លាបព្រាបាយ
៣- ម្សៅស៊ុបរ៉តឌី ឬ ខ្នរ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- អំបិល 1ចឹប
៥- ស្ករស 1ចឹប
៦- ទឹកធម្មតា 6L
៧- ខ្ទឹមបារាំង 1មើម
៨- ដើមខ្ទឹមខ្យល់ 20g
៩- ដើមឃិនឆាយធំ 20g
៙ គ្រឿងផ្សំធ្វើទឹកត្រីកោះកុង ៖
១- ទឹកត្រី 2ស្លាបព្រាបាយ២- ទឹកក្រូចឆ្មារ 4ស្លាបព្រាបាយ
៣- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- ខ្ទឹមក្រហមចិញ្ច្រាំ 1ស្លាបព្រាបាយ
៥- ម្ទេសហឹរ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦- ស្ករស 6ស្លាបព្រាបាយ
៧- អំបិល 1ចឹប
៨- ប៊ីចេង (ដាក់ក៏បានមិនដាក់ក៏បាន) 1ចឹប
៩- ទឹកដូងខ្ចីដែលមានរសជាតិផ្អែម 150ml
១០- ជីរវ៉ាន់ស៊ុយចិញ្ច្រាំ 1ចឹប
១១- ទឹកម្ទេសផ្អែមរបស់ថៃ (Thai Sweet Chili sauce) 1ស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ដំបូងត្រូវធ្វើទឹកត្រីកោះកុង ដោយយកគ្រឿងផ្សំ ធ្វើទឹកត្រីកោះកុងទាំងអស់ កិនក្រឡុកចូលគ្នាភ្លក្សមើល ថែមថយរសជាតិតាមចំណូលចិត្តរួចទុកមួយឡែកសិន។
២- ដំណាក់កាលបន្ទាប់ យកឆ្អឹងមាន់មករម្ងាស់ធ្វើជាទឹកស៊ុប ដោយយកឆ្នាំងមួយដាក់ទឹកធម្មតា ឆ្អឹងមាន់បន្ថែមនូវគ្រឿងផ្សំរសជាតិរួមមាន ខ្ទឹមបារាំង ដើមខ្ទឹមខ្យល់ ដើមឃិនឆាយធំ ម្សៅស៊ុបរ៉តឌី ឬ ខ្នរ ស្ករស អំបិល និង ទឹកត្រីបន្តិចបន្តួចចូល រួចដាំលើភ្លើងតិចៗរហូតដល់ពុះ រម្ងាស់ចោល ២ម៉ោង សឹមត្រងវាយកតែទឹកថ្លាមកប្រើប្រហែល ៣លីត្រ។
៣- បន្ទាប់មកយើងត្រូវដួសទឹកស៊ុបដាក់ក្នុងឆ្នាំងនៅ លើចង្ក្រានភ្លើង។ នៅពេលដែលទឹកស៊ុបនោះពុះកញ្ជ្រោល ត្រូវដាក់បន្លែបង្ការរួមទាំងសាច់មឹក បង្គា ព្រុយត្រីឆ្លាមចូល ។
៤- នៅវគ្គបង្ហើយ ពេលដែលទឹកស៊ុបចូលជាតិបន្លែ សាច់ហើយ លោកអ្នកអាចដាក់មីសួ ឬ មី ចូលដើម្បី ទទួលទានជាមួយទឹកត្រីកោះកុងមួយចម្អែត បានយ៉ាងឆ្ងាញ់ពិសា។
________________ប្រភពពី
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។