៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ឆ្អឹងជ្រូក ឬ ឆ្អឹងមាន់ ១គីឡូក្រាម២- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ៣ខាំ
៣- ខ្ទឹមបារាំង ១ដុំ (ហាន់ល្អិតៗ)
៤- ស្ករ ៣ស្លាបព្រាបាយ
៥- ទឹកត្រី ៥ស្លាបព្រាបាយ
៦- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៧- ម្សៅស៊ុប ៥ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
៩- ប្រេងឆា
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំប្រេងឆាអោយក្តៅខ្ទឹមបារាំងបំពងអោយក្រហម រួចដាក់ស្ករ អំបិល ទឹកត្រី និងម្សៅស៊ុបចូលឆាអោយឈ្ងុយ សឹមដាក់ឆ្អឹងចូលកូអោយសព្វ ដាក់ទឹកចូលរំងាស់អោយឆ្អិនប្រហែល កន្លះម៉ោង។២- ដាំប្រេងឆាអោយក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំបំពងអោយស្រួយ រួចចាក់ចូលក្នុងទឹកស៊ុប។
៣- ពេលទទួលទាន សូមថែម ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ជីរបន្លា និង គ្រឿងគ្រៅដទៃទៀត តាមចំណូលចិត្ត ដូចជា សាលាដ សណ្តែកបណ្តុះ ខ្ទឹមសបំពង ម្រេចបុក ទឹកម្ទេស ទឹកសៀងហួយស៊ិន និងសាច់ទាខ្វៃពីលើជាការស្រេច៕
____________
ប្រភពពី : http://recipe.camlocation.com/Soup-Stew/
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។