៙ គ្រឿងផ្សំ៖
១- បង្គា ៣០០ក្រាម យកក្បាល និងសំបកចេញ២- ស្ពៃក្ដោប ១ដុំតូច ចិតជាចំណិតតូចៗល្មម
៣- ប៉េងប៉ោះ ២ផ្លែ ចិតជាដុំតូចៗ
៤- ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំធំចិតជាចំណិត
៥- ការ៉ុត ១មើមតូចចិតជាសរសៃវែង
៦- ម្ទេសហាន់ ដាក់តាមចំណូលចិត្ត
៧- ខ្ទឹមស ៣កំពឹសចិញ្ច្រាំ
៨- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
៩- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ប៊ីចេង ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
១១- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
១២- ម្រេចម៉ដ្ឋ ដាក់តាមចំណូលចិត្ត
១៣- ស៊ុត ១គ្រាប់ យកពណ៌ក្រហមគោះដាក់ចានវាយឱ្យបែក
១៤- ប្រេងឆា ២-៣ស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ៖
១. ដំបូងយកឆ្នាំងខ្ទះដាក់លើភ្លើង រួចចាក់ប្រេងឆាចូលទុកឱ្យក្តៅដាក់ខ្ទឹមសចូលឆាឱ្យមានក្លិនឈ្ងុយ ។២. ដាក់ខ្ទឹមក្រហមចូលឆាវាបន្តិចដាក់ប៉េងប៉ោះចូលឆាចូលគ្នាប្រហែលជា ២-៣នាទី ដាក់បង្គាចូលឆាមួយសន្ទុះ(ដាក់ទឹកចូលបន្តិច) ទើបដាក់ការ៉ុត និងម្ទេសចូលទុកវា ៣នាទីទៀត ។
៣. បន្ទាប់មកដាក់ស្ពៃក្តោបចូលឆាត្រឡប់បន្តិចទើបដាក់ ទឹកត្រី, ស្ករស, អំបិល, ប៊ីចេង, ម្រេច និងស៊ុតចូលឆាបន្តទៀតឱ្យបន្លែឆ្អិនប្រហែលជា ៣-៤នាទីទៀតជាការស្រេច ៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។