៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ជើងជ្រូក ១ ប្រហែល ១គីឡូ ២ខាំ (ជើងមុខ)២- ស្ករ ៣ស្លាបព្រាបាយ
៣- អំបិលបន្តិច
៤- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ២ស្លាបព្រាបាយ
៥- ខ្ទឹមក្រហមចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
៦- ម្រេច ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៧- ប្រេងខ្យង ២ស្លាបព្រាបាយ
៨- ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៩- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាបាយ
១០- ប្រេងឆា
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ជើងជ្រូក លាងឲ្យស្អាត យកឆ្អឹងចេញ (កុំឲ្យដាច់សាច់ ទុកទាំងមួល) រួចប្រឡាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិដូចជា ស្ករ ទឹកស៊ីអ៊ីវ អំបិល ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្រេច ប្រេងខ្យង និង ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ ឲ្យសព្វល្អ ។
២- ដាំទឹកឲ្យពុះ យកជើងជ្រូកដែលប្រឡាក់រួចដាក់ស្ងោរប្រហែលជា ២ម៉ោង រួចស្រង់ទុក ។៣- ដាំប្រេងឆាឲ្យពុះ ដាក់ជើងជ្រូកបំពងឲ្យស្រួយប្រហែលជា ៥នាទី ដោយប្រើកំដៅខ្លាំង រួចញុាំជាមួយទឹកត្រីបុក ឬទឹកស៊ីអ៊ីវ ជាការស្រេច ៕
_____________
ដោយអ្នកស្រី សុគន្ធារី
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។