៙ គ្រឿងផ្សំមាន ៖
១- ទាមួយក្បាល (លាងទឹកអោយស្អាតកាត់ជាដុំៗ)២-ស្លឹកក្រូចសើច 3សន្លឹក ( លាងទឹកអោយស្អាត )
៣- គល់ស្លឹកគ្រៃ 3ដេីម( លាងទឹកអោយស្អាត ដំអោយទក់ៗ យកទៅដុតឬអាំង)
៤- ម្ទេសដៃនាង ឫ ម្ទេសខ្មាំង 5គ្រាប់ ( លាងទឹកអោយស្អាត យកទៅដុតឬអាំង)
៥- ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម 5កំពឹស ( បកសំបកអោយស្អាត យកទៅដុត ឬអាំង ក៏បាន )
៦- រំដេង ( សិតសំបកចេញលាងទឹកអោយស្អាត ដុតឬ អាំងក៏បាន )
៧- ម្ទេសប្លោកខៀវ របស់ខ្មែរ 5ផ្លែ ( លាងទឹកអោយស្អាតយកទៅដុត ឬអាំងក៏បាន )
៨- ប្រហុកសាច់ ( ចិញ្ច្រាំអោយម៉ដ្ឋខ្ចប់ យកទៅដុត ឬ អាំងក៏បាន )
៩- ផ្សិតចំបើង ( លាងទឹកអោយស្អាតពុះជាពីរៗ )
១០- ប៉េងប៉ោះ ( លាងទឹកអោយស្អាតពុះជាបួនដុំ )
១១- ត្រប់ស្រួយ (លាងទឹកអោយស្អាតពុះជាពីរៗ )
១២- ម្ជូរសណ្ដាន់ក្រៀម ដាក់ល្មមតាមចំណូលចិត្ត រសជាតិសម្ល
១៣- ទឹកត្រី
១៤- ស្ករស
១៥- អំបិល
១៦- ប៊ីចេង
១៧- ម្រះព្រៅ នឹង ម្អម
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ចាក់ រំដេង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច ម្ទេសដៃនាង នឹងម្ទេសខ្មាំង ម្ទេសប្លោក ប្រហុក ដែលអាំងចូល ទុកអោយពុះចាក់សាច់ទាចូល រួចបង់គ្រឿងផ្សំរសជាតិ ទឹកត្រី ប៊ីចេង អំបិល ស្ករស សណ្ដាន់។២- ភ្លក់តាមរសជាតិដែលចូលចិត្តតាមគ្រួសារ ដាក់ត្រប់ស្រួយ ប៉េងប៉ោះ ផ្សិតចំបើង អោយពុះម្ដងទៀត។
៣- បង់ម្រះព្រៅ ម្អមស្រែ ជាការស្រេច ឆ្អិនហើយ អាចទទួលទានបានហើយ ជាមួយគ្រួសារ ឬ មនុស្សជាទីស្រឡាញ់របស់អ្នកបានហើយ៕
________________
ប្រភពពី : http://camlocation.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។