សម្រាប់គ្រឿងផ្សំរួមមាន៖
១. ត្រប់វែង ពីរផ្លែ២. ផ្សិតចំបើង ៥ក្រាម
៣. ផ្សិតខ្មៅ ៥ក្រោម
៤. ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ១០ដើម
៥. តៅហ៊ូ កន្លះដើម( ប្រសិនបើប្រអប់)
៦. ខ្ទឹមស បួនកំពឹស
៧. ម្ទេស មួយកំណាត់
៨. ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ
៩. អំបិលតាមចំណូលចិត្តសម្រាប់គ្រួសារនីមួយៗ
១០. ស្ករត្នោតមួយស្លាបព្រាកាហ្វេ
១១. ទឹកប្រេងខ្យងបួស
វិធីសាស្ត្រនៅក្នុងការធ្វើ៖
១. ត្រប់វែងលាងទឹកឱ្យស្អាត យកទៅដុតឱ្យឆ្អឹន ហើយត្រូវយក មកបកសម្បកចេញ កាត់ជាកង់ៗ ដាក់ចានទុកដោយឡែក២. ផ្សិតចំបើង និងផ្សិតខ្មៅលាងទឹកឱ្យស្អាត ត្រូវយកទៅចិញ្ច្រាំ កុំឱ្យម៉ត់ពេក
៣. ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ចែកចេញជាពីរ មួយត្រូវយកទៅចិញ្ច្រាំ មួយទៀត យកទុករោយពីលើ
៤. តៅហ៊ូយកមកកាត់ ហើយត្រូវប្រឡាក់ម្សៅ យកទៅបំពងឱ្យក្រហម និងទុកឱ្យស្រក់ខ្លាញ់អស់ ៥. ទឹកសុះ ៖ ត្រូវបំពងខ្ទឹមស ហើយដាក់ប្រេងខ្យងបួសចូល ដាក់ ស្ករត្នោត ដាក់អំបិល និងដាក់ជីវ៉ាន់ស៊ុយជាការស្រេច ៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។