៙ គ្រឿងផ្សំ៖
១- សាច់ជ្រូកបីជាន់ ២០០ក្រាម ស្ងោរឆ្អិនហាន់ចំណិតស្តើងៗល្មម២- បង្គា ២០០ក្រាម ស្ងោរឆ្អិន បេះជាដុំៗតូចល្មម
៣- ស្ពៃក្តោប ១០០ក្រាម ចិតសរសៃល្អិតៗ
៤- សណ្តែកបណ្តុះ ១០០ក្រាម
៥- ត្រសក់ ២ផ្លែចិតស្តើងៗ
៦- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
៧- សណ្ដែកដីលីង ២ស្លាបព្រាបាយ (បុក)
៨- ម្ទេសប្លោកទុំ ១ផ្លែតូចចិតចំណិតស្តើងៗ
៩- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
១០- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
១១- ប៊ីចេង ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
១២- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
១៣- ទឹកខ្មេះ ២ស្លាបព្រាបាយ ឬ បន្ថែមបន្ថយតាមចំណូលចិត្ត
៙ វិធីធ្វើ ៖
១. មុនដំបូងយកចានគោមមួយមកដាក់លាយគ្រឿងផ្សំចូល ស្ករស, ទឹកត្រី, ទឹកខ្មេះ, ប៊ីចេង, អំបិល, ខ្ទឹមស និងដាក់ទឹកឆ្អិននៅក្តៅចូលបន្តិច រួចកូរឱ្យរលាយទុកដោយឡែកសិន ។២. បន្ទាប់មកយកចានគោមធំមួយដាក់ស្ពៃក្តោប, ត្រសក់, ម្ទេស, បង្គា, សាច់ជ្រូកចូល ជាមួយគ្រឿងផ្សំដែលលាយទុកក្នុងចានគោម ដាក់ស្មានមើលសិន រួចភ្លក់ថែមតាមចំណូលចិត្ត ។
៣. បន្ទាប់មកទៀតដាក់សណ្តែកដីលីងចូល ១ស្លាបព្រាបាយ ច្របល់ចូលគ្នា រួចហើយពេលដែលដួសញ៉ាំរោយសណ្តែកដីលីងពីលើបន្ថែមទៀតជាការស្រេច ៕
__________
ប្រភព
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។