៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១-សាច់គោ ៥០០ក្រាម ។២- ម្សៅពោត ១៥ក្រាម ។
៣- ម្សៅដុតនំ (Banking powder) ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ។
៤- ទឹក ៥០មីលីលីត្រ ។
៥- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ ។
៦- អំបិល ១០ក្រាម ។
៧- ម្រេចម៉ដ្ឋ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ ។
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- កាត់សាច់គោជាដុំៗតូចល្មម រួចយកទៅកិនឲ្យសាច់ម៉ដ្ឋល្អ ។២- លាយទឹក ទឹកត្រី អំបិល ម្រេចម៉ដ្ឋ ម្សៅពោត និងម្សៅដុតនំចូលគ្នា កូរឲ្យសព្វ ។
៣- បន្ទាប់មកចាក់គ្រឿងដែលលាយហើយចូលជាមួយសាច់ កិន ឬច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វល្អ រួចដួសដាក់ចានគ្របទុកដាក់ចូលទូរទឹកកកប្រហែល ១០នាទី ។
៤- ដាក់ឆ្នាំងដាំទឹកឲ្យពុះ រួចបិទភ្លើង (បើទឹកពុះ ពេលដាក់ប្រហិតស្ងោរចូលនឹងបែកសាច់) ហើយមូលសាច់ជាដុំៗ ដាក់ចូលឆ្នាំង ទុកឲ្យប្រហិតអណ្ដែតឡើង ។
៥- បន្ទាប់មកស្រង់ដាក់ត្រាំទឹកកក ឬទឹកត្រជាក់ធម្មតាមួយសន្ទុះ រួចស្រង់ចេញជាការស្រេច ៕
ចុចមើលវីដេអូពីវិធីធ្វើនៅខាងក្រោម ៖
_____________
ប្រភព http://www.the-iconmedia.com/?p=5520
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។