៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
- ម្ទេសដៃនាង ១គីឡូកន្លះ (យកទង់ចេញកុំឱ្យល្វីង)- ទឹកខ្មេះ ២៤០មីលីលីត្រ
- ខ្ទឹមស ១ចានចង្កឹះ
- ទឹកត្រី កន្លះចានចង្កឹះ
- ស្ករស ២ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹក ៦០០មីលីលីត្រ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១. មុនដំបូងដាក់ដាំទឹកឱ្យពុះ ចាក់ម្ទេសចូលទុកប្រហែល ២នាទី ។២. បន្ទាប់ពី ២នាទីមកលើវាចេញចាក់ដាក់ក្នុងកញ្ច្រែងទុកឱ្យត្រជាក់ ហើយស្ងួត ។
៣. យកឆ្នាំងមួយដាក់ទឹក, ទឹកខ្មេះ, ទឹកត្រី, ស្ករស និងអំបិលចូល រួចយកវាដាក់ដាំឱ្យពុះទុកឱ្យរលាយប្រហែលជា ៥នាទីលើកចេញទុកឱ្យត្រជាក់ ។
៤. យកម៉ាស៊ីនកិនដាក់ម្ទេស ជាមួយទឹកដាំទុក (ទុកឱ្យត្រជាក់) និងខ្ទឹមសចូលរួចកិនឱ្យម៉ត់ប្រហែលជា ៦វិនាទី ឬតាមដែលចង់បានម៉ត់ល្មម ឬម៉ដ្ឋខ្លាំង ។
៥. បន្ទាប់ពីកិនរួចរាល់ហើយយកក្រឡថ្មមកដាក់ច្រកម្ទេសចូល (កុំយកក្រឡជ័រនៅពេលទុកយូរអាចធំខ្លិនជ័រ) ទុកវាឱ្យត្រជាក់ចាំគ្របគំរប ពេលដែលនៅក្តៅគ្របទៅអាចដុះផ្សិតខូចបាន ៕
___________
ប្រភព http://happyfamilynews.blogspot.com/2017/09/blog-post_86.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។