៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ប្រេងរុក្ខជាតិ ២ស្លាបព្រា២- ម្សៅការី ២ស្លាបព្រា
៣- ខ្ញីស្រស់ចិញ្ច្រាំម៉ដ្ឋ ២ស្លាបព្រា
៤- ខ្ទឹមក្រហម ៣មើម ចិញ្ច្រាំម៉ដ្ឋ
៥- ល្ពៅក្រហម៨០០ក្រាម កាត់ដុំតូចៗ
៦- ប៉េងប៉ោះ ២ផ្លែ (ចោលសម្បកនិងគ្រាប់រួចចិញ្ច្រាំម៉ដ្ឋ)
៧- ទឹកស្ងោមាន់ ៧៥០ម.ល
៨- ទឹកខ្ទិះដូង ២៧០ម.ល
៩- ទឹកត្រី ១ទៅ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ស្លាបព្រាស៊ុប
១១- សាច់ក្ដាម កន្លះចាន(អាចប្រើសាច់បង្កង)
១២- ម្ទេសដៃនាង ២ផ្លែ ហាន់ស្ដើង
១៣- ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ២ ទៅ៣ធាង
១៤- ខ្ទឹមលីង ២ស្លាបព្រា
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- កំដៅប្រេងឆា រួចចាក់ម្សៅការីចូល ឆាឱ្យឡើងឈ្ងុយ។២- ចាក់ខ្ញីស្រស់ និង ខ្ទឹមក្រហមចូល ឆាស្មើដៃ ដើម្បីឱ្យចូលជាតិ បានល្អ។
៣- ចាក់ល្ពៅ និងប៉េងប៉ោះចូលចាក់ទឹកស្ងោមាន់ចូលនឹងកម្ដៅឱ្យពុះ។
៤- បន្ថយភ្លើងបន្តិច រហូតដល់ល្ពៅផុយ។ យកគ្រឿង ដែលបានចម្អិននេះ ទៅកិនឱ្យម៉ត់ រួចចាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងផ្សេង។
៥- បន្ទាប់មក កំដៅគ្រឿងផ្សំ ដែលបានកិនរួចនេះ ដោយភ្លើងតិចៗ ចាក់ទឹកខ្ទិះដូង និង ទឹកសុទ្ធចូល កូរស្មើឱ្យសព្វ រហូតដល់ស៊ុបនេះ សព្វ និង ចូលជាតិ បានល្អ។
៦- ថែមទឹកត្រី និងទឹកក្រូចឆ្មារ ចូល។
៧- ដួសស៊ុបនេះដាក់ចាន ហើយត្រូវដាក់សាច់ក្ដាម ម្ទេស២ ទៅ៣ ចំណិត ស្លឹកជីរវ៉ាន់ស៊ុយ និងខ្ទឹមលីងចូល ជាការស្រេច ៕
_______________
ប្រភពពី http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_441.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។