៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់មាន់ ២០០ ក្រាម (ស្ងោរឆ្អិនហាន់ជាចំណិត)២- បង្គា ២០០ ក្រាម (ស្ងោរឆ្អិនបេះឲ្យស្អាតពុះជាពីរ)
៣- មីសួ ១ កញ្ចប់ (ត្រាំទឹកក្តៅប្រហែល ២០នាទី)
៤- ម្ទេស (តាមចំណូលចិត្ត)
៥- សណ្ដែកដីលីង កន្លះចានចង្កឹះ
៦- ជីគ្រប់មុខ (ដាក់តាមចំណូលចិត្ត)
៧- បន្លែ ត្រសក់, ការ៉ុត, ស្ពៃក្តោប ១មុខបន្តិចៗ
៨- ទឹកត្រី ៤ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ទឹកក្រូចឆ្មា ៧ ស្លាបព្រាបាយ
១០- ស្ករស ៦ ស្លាបព្រាបាយ
១១- ខ្ទឹមស ៤ កំពឹសចិញ្ច្រាំ
១២- ខ្ទឹមក្រហម ២ ដុំហាន់ស្តើងៗ
១៣- ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ ២ ស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- មុនដំបូងយកកូនចានមកលាយទឹកត្រី, ទឹកក្រូចឆ្មា, ស្ករស និងខ្ទឹមសកូរឲ្យរលាយចូលគ្នាទុកមួយឡែកសិន។២- យកបន្លែ (ត្រសក់,ស្ពៃក្ដោប, ការ៉ុត) មកលាយជាមួយមីសួរ (កាត់ខ្លីល្មម) ច្របល់ចូលគ្នាម្តងសិន។
៣- បន្ទាប់មកដាក់សាច់មាន់, បង្គា, ខ្ទឹមក្រហម,ស្លឹកខ្ទឹម និងទឹកត្រីក្នុងកូនចានរួចហើយច្របល់ចូលគ្នាម្តងទៀតសាកភ្លក់មើល បើស្ទើរអ្វីវអាចបន្ថែមតាមការចូលចិត្តបាន។
៤- បន្ទាប់មកទៀតយកសណ្តែកដីលីង,ជីគ្រប់មុខ និងម្ទេសដាក់ចូលច្របល់មួយត្រឡប់ជាការស្រេច ប្រសិនបើដាក់វាពីលើក៏បានដែរតាមអ្នកធ្លាប់ញ៉ាំ៕
_______________
ប្រភព : http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_480.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។