Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

ស្ងោ​រស្ពៃក្ដោប​ជាមួយ​សាច់​ជ្រូក និង​មីសួ (Cabbage with Noodle Soup)

Jul14,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ម្សៅ​រ៉តឌី ឬ ម្សៅ​ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
២- ស្ករស ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
៣- អំបិល ​១/២ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
៤- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
៥- ខ្ទឹមស ១ មើម
៦- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៧- សាច់​ជ្រូក ២ ខាំ (អាច​យក​លើ​នេះ)
៨- បន្លែ​ស្ពៃក្ដោប ៣ ខាំ (អាច​យក​លើ​នេះ)
៩- ទឹក​ប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
១០- ប្រេងឆា ៥០ មីលីលីត្រ
១១- ដើម​ខ្ទឹម ២គល់
១២- បង្គា​ក្រៀម ១ ខាំ
១៣- ផ្សិត​ខ្មៅ កន្លះ​ខាំ
១៤- ម្រេច​ខ្មៅ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
១៥- មីសួ មួយ​ដុំ

៙ វិធី​ធ្វើ ៖

១- លាង​សម្អាត បន្លែ សាច់ រួច​រាប​ទុក​ដាក់​ក្នុង​ចាន​មួយ​ផ្នែក
២- ហាន់​សាច់​ជ្រូក​ជា​បន្ទះ​ស្តើងៗ​រួច​ចិញ្ច្រាំ​សាច់​ជ្រូក​ដាក់​ទុក​ក្នុង​ចាន
៣- ហាន់​ស្ពៃក្ដោប​រាង​ជា​ផ្កាយ​រួច​ដាក់​ទុក​ក្នុង​ចាន
៤- ហាន់​ដើម​ខ្ទឹម​ជា​កង់ៗ រួច​ដាក់​ទុក​ក្នុង​ចាន
៥- ចិញ្ច្រាំ​ខ្ទឹមស ​រួច​ដាក់​ទុក​ក្នុង​ចាន
៦- ហាន់​ផ្សិត​ខ្មៅ​ជា​ចំណិត​តូចៗ
៧- ត្រាំ​ទឹក​មីសួ​ឲ្យ​ទន់​ រួច​កាត់​វា​ខ្លីៗ

៙ លាយ​គ្រឿង ៖

១- យក​ចាន​គោម​ធំ​មួយ រួច​ដាក់ សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ ម្សៅ​រ៉តឌី ស្ករស អំបិល ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹក​ប្រេងខ្យង ប្រេងឆា ដើម​ខ្ទឹម បង្គា​ក្រៀម ផ្សិត​ខ្មៅ ម្រេចខ្មៅ មីសួ រួច​ច្របល់​បញ្ជូន​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ។
២- រួច​យក​ស្ពៃក្ដោប​ដែល​កាត់​រួច​មក ដោយ​យក​គ្រឿង​ដែល​បាន​ច្របល់​បញ្ចូល​គ្នា​នុះ​ដាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ជាការស្រេច ។ទុក​សាច់​គ្រឿង​ដែល​នូវ​សល់​ដាក់​នៅ​ខាង​ក្រៅ​ផង ។

៙ វិធី​ចម្អិន ៖

១- ដាក់​ដាំ​ទឹក​ប្រមាណ ១ លីត្រ ឲ្យ​​ពុះ
២- ដាក់​សាច់​គ្រឿង​ដែល​នូវ​សល់​ពី​ដាក់​ក្នុង​ស្ពៃក្ដោប ដាំ​ឲ្យ​ពុះ
៣- រួច​ដាក់​ស្ពៃក្ដោប​ដែល​ញាត់​សាច់​គ្រឿង​ចូល​រំងាស់ ២០ នាទី
៤- ជាចុងក្រោយ​ភ្លក់​មើល​រសជាតិ តាម​ចំណូលចិត្ត​ រួច​ដួស​ដាក់​ក្នុង​ចាន​ជា​ការ​ស្រេច ៕

សូម​ទស្សនា​វីដេអូ



___________
ប្រភព  http://regionalcooking.blogspot.com

No comments

Post a Comment