+គ្រឿងផ្សំ
១- ម្សៅរ៉តឌី ឬ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
២- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
៤- អំបិល ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- សណ្ដែកដីលីង ១ ខាំ
៦- ខ្ទឹមស ១កំពឹស
៧- ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាបាយ
៨- ស្លឹកក្រូចសើច ៣ស្លឹក
៩- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២គល់
១០- រំដេង ១មើម
១១- ក្បាលត្រីត្រសក់
១២- ប៉េងប៉ោះ ៥ផ្លែ
១៣- ត្រសក់ ៣ ផ្លែ
១៤- ស្ពៃក្ដោបមួយចំហៀង
១៥- ជីរគ្រប់មុខ
១៦- អម្ពិលទុំ ១ក្រាម
៙ របៀបធ្វើក្បាលត្រី ៖
១- ក្បាលត្រីត្រូវលាងទឹកអោយស្អាត ។ យើងអាចយកច្រាសដុះធ្មេញដែលលែងប្រើ យកមកដោះនៅត្រង់ឈាមជាប់ឆ្អឹងត្រី ឲ្យអស់ឈាម ដើម្បីកាត់បន្ថយភាពឆ្អាបនៃត្រី ។២- រួចមកដាក់វាក្នុងចានគោមមួយ(ចានធំ) ដាក់ ម្សៅរ៉តឌី ឬ ម្សៅប៊ីចេង ស្ករស អំបិល ច្របល់ជាមួយក្បាលត្រី រួចយកគល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូច និងរំដេងចូល ដាក់ចូលក្នុងក្បាលត្រី ។
៣- ទុកវាឲ្យចូលជាតិ ២នាទី ។
៙ របៀបចម្អិន ៖
១- ត្រូវប្រើឆ្នាំចំហុយ ដោយដាក់ទឹក កន្លះលីត្រ ។២- ត្រូវដាក់ក្បាលត្រីដែលដាក់គ្រឿងរួចខាងលើ ទៅក្នុងចានដែក ឬ ចានធំ ។
៣- ត្រូវចំហុយរយៈពេល ២០ នាទី រួចលើកចេញរៀបដាក់ចាន់ ជាមួយបន្លែ ។
៤- ត្រសក់លាងទឹកឲ្យស្អាតហាន់វាជាចំណិតៗ បេះជីរួចលាងទឹក និងហើយស្ពៃក្ដោបបកសំបកជាដំុៗ ។
៙ របៀបធ្វើទឹកត្រីផ្អែម ៖
១- ត្រូវប្រើខ្ទះ ឬ ឆ្នាំង២- ដាក់ខ្ទះលើចង្ក្រាន ដោយបើកភ្លើតិចៗ
៣- ដាក់ស្ករត្នោត កូរវាឲ្យឡើងក្រមៅបន្តិច
៤- ដាក់ខ្ទឹមស ដែលចិញ្ច្រាំចូល ហើយកូរវាឲ្យឆ្អិន
៥- ដាក់ទឹកត្រីចូល ដាក់ម្សៅរ៉តឌី ឬ ម្សៅប៊ីចេង
៦- ដាក់អម្ពិលទុំចូល កូរវាឲ្យសព្វ
៧- ដាក់សណ្ដែកដីលីងចូល
៨- ភ្លក់មើល អាចថែមតាមចំណូលចិត្ត
មុខម្ហូបនេះយើងអាចយកនំបញ្ចុកមកទទួលទានជាមួយជំនួសបាយក៏បាន ។
សូមទស្សនាវីដេអូ
រូបភាព
_____ប្រភព http://regionalcooking.blogspot.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។