៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ម្សៅរ៉តឌី ឬ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ២- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
៥- ខ្ទឹមស ១ មើម
៦- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៧- សាច់គោខ្មែរ យកសាច់ផុយសម្រាប់ឆា ០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
៨- បន្លែក្រសាំងទាប ៣ខាំ (អាចយកលើនេះ)
៩- ទឹកប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
១០- អង្ក្រង ១ខាំ (អាចយកលើនេះ)
១១- ប្រេងឆា ៥០ មីលីលីត្រ
១២- ម្ទេសស្រស់ ៣ផ្លែ
១៣- ម្រេចម៉ត់
១៤- ប៉េងប៉ោះ ២ផ្លែ
១៥- ដើមខ្ទឹម ២គល់
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- លាងសម្អាត បន្លែ សាច់ ទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក២- ហាន់សាច់គោជាបន្ទះស្តើងៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៣- ហាន់ប៉េងប៉ោះជាបន្ទះស្តើងៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៤- ហាន់ដើមខ្ទឹមជាកង់ៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៥- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៙ របៀបឆា ៖
១- ដាក់ខ្ទះឲ្យក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល២- ដាក់ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូល បំពងឲ្យឈ្ងុយ រួចដាក់សាច់គោចូល(កុំឲ្យសាច់គោឆ្អិនពេក)
៣- ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរតឌី ស្ករស ប្រេងខ្យង ចូល រួចកូរឲ្យសព្វ
៤- ដាក់ពងអង្ក្រងចូល ហើយកូរឲ្យសព្វ
៥- ជាចុងក្រោយដាក់បន្លែក្រសាំងទាបចូល (គ្រាន់ដាក់ហើយត្រឡប់ពីរបីត្រលប់រួចលើកដាក់ចាន)
៦- រៀបចំប៉េងប៉ោះដែលហាន់រួចដាល់ចាន់ ដួសឆាចេញពីខ្ទះមកដាក់ពីលើ រួចរោយដើមខ្ទឹម និងម្ទេសហាន់ជាការស្រេច ៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។