Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ស្ងោរជ្រក់​ត្រីរ៉ស់ បែប​ប្រពៃណី (Fish Snak Soup)

Jul14,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ម្សៅ​រ៉តឌី រឺ ម្សៅ​ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
២- ស្ករស ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
៣- អំបិល ​១/២ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
៤- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
៥- ខ្ទឹមស ១ មើម
៦- ត្រីរ៉ស់ ១គីឡូក្រាម
៧- ដើម​ខ្ទឹម ២គល់
៨- គល់​ស្លឹកគ្រៃ ២គល់
៩- ស្លឹក​ក្រូច ៥សន្លឹក
១០- រំដេង ២ដុំ
១១- ម្ទេស​ស្រស់ ៣ផ្លែ
១២- ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ និង នាងវង
១៣- អង្ករ ២ ​ស្លាបព្រាបាយ

៙ របៀប​ធ្វើ​ ៖

១- ត្រីរ៉ស់​ត្រូវ​យក​មក​ស្រកា​ឲ្យ​ស្អាត រួច​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត ហើយ​កាត់​ជា​កង់​តូចៗ ។ យើង​អាច​យក​ច្រាសដុះធ្មេញ​ដែល​លែង​ប្រើ យក​មក​ដោះ​នៅ​ត្រង់​ឈាម​ជាប់​ឆ្អឹង​ត្រី ឲ្យ​អស់​ឈាម ដើម្បី​កាត់​បន្ថយ​ភាព​ឆ្អាប​នៃ​ត្រី ។
២- ត្រូវ​លាង​សម្អាត គល់​ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹក​ក្រូច រំដេង ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ជីរ​​នាងវង ស្លឹកខ្ទឹម និង​ម្ទេស​ស្រស់ ទុក​ក្នុង​ចាន​
- ដំ​មើម​ខ្ទឹម​អោយ​បែក រួច​យក​សំបក​ចេញ ទុកដាក់​ក្នុង​ចាន​មួយ ។

៙ របៀប​ចម្អិន ៖

១- ដាក់​ទឹក​ចំណុះ ០.៥ លីត្រ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ឆ្នាំង ដាក់ រំដេង(ដំ​ឲ្យ​បែក) ដាក់​គល់​ស្លឹកគ្រៃ ដាក់​ខ្ទឹម ដាក់​អង្ករ ដាក់​ស្លឹក​ក្រូច រំងាស់​ឲ្យ​ពុះ ។
២- ដាក់​ត្រី​ចូល ទុក​ឲ្យ​ពុះ ។
៣- ចាក់​ទឹកត្រី អំបិល​ ម្សៅ​រ៉តឌី រឺ ម្សៅ​ប៊ីចេង ស្ករស ចូល រួច​ទុក​ឲ្យ​ពុះ ។
៤- ភ្លក់​មើល​តាម​រសជាតិ​ដែល​ចង់​បាន (យើង​អាច​ធ្វើ​ជ្រក់​ថែម​ក៏​បាន) ។
៥- ដួស​ដាក់​ចាន​សម្រាប់​​បរិភោគ​ជា​ការ​ស្រេច ៕

ទស្សនា​វីដេអូ



រូបភាព

______________
ប្រភព http://regionalcooking.blogspot.com

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។