៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ម្សៅរ៉តឌី ឬ ម្សៅប៊ីចេង ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ២- ស្ករស ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- អំបិល ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- ម្ទេស ៣ ផ្លែ(យើងអាចថែមបានតាមចំណូលចិត្ត)
៥- ខ្ទឹមស ១ មើម
៦- ប្រហុកខ្មែរ ៥០ ក្រាម
៧- សាច់គោខ្មែរយកសាច់ជាប់ខ្លាញ់ សម្រាប់អាំង ០.៥ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
៨- ត្រប់ស្រួយ ៥ ផ្លែ
៩- ក្រូចឆ្មា ៣ផ្លែ
១០- គល់ស្លឹកគ្រៃ ៤ គល់
១១- ជីរគ្រប់មុខ ៣ក្រាម
១២- ប៊ឺ(ប្រេងឆា) ៥០ មីលីលីត្រ
១៣- ទឹកដាំពុះ ១០ មីលីលីត្រ
៙ វិធីធ្វើទឹកប្រហុក ៖
១- រំលីង ម្ទេស និងខ្ទឹមសជាមួយឲ្យឆ្អិនបន្តិច រួចដួសទុក២- ហាន់ត្រប់ស្រួយជាចំណិតៗ រួចដួសទុក
៣- ចិញ្ច្រាំប្រហុកឲ្យម៉ដ្ឋ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៤- ហាន់ក្រូចឆ្មារជាចំណិតៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៥- ហាន់ជីរគ្រប់មុខ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៙ ចាប់ផ្តើមលាយទឹកប្រហុក ៖
៦- បុកម្ទេស ខ្ទឹមស អំបិល ម្សៅរ៉តឌី ឬ ម្សៅប៊ីចេង ស្ករសជាមួយគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ៧- ដាក់ត្រប់ ជីរគ្រប់មុខ និងប្រហុកចូលច្របល់ជាមួយគ្នា
៨- បន្ទាប់ដួសដាក់ចានគោម ហើយច្របាច់ក្រូចឆ្មារចូល ហើយចាក់ទឹកឆ្អិនចូល កូរឲ្យសព្វ ភ្លក់មើលទៅតាមរសជាតិដែលចង់បាន រួចទុកមួយឡែកសិន ។
៙ វិធីអាំងសាច់គោ ៖
១- លាងសាច់គោឲ្យបានស្អាត២- ហាន់ជាកង់ធំប្រហែល ៣ធ្នាប់ដៃ (ប្រវែងទទឹកម្រាមដៃ)
៣- ប្រឡាក់អំបិលតិចៗ និងអាចថែមម្រេចម៉ដ្ឋតិចៗក៏បាន
៤- ដាក់ខ្ទះឲ្យក្តៅ រួចដាក់ ប៊ឺ ឬ ប្រេងឆាចូល
៥- បន្ទាប់មកដាក់សាច់គោចូល
៦- ប្រហែលជា ៤វិនាទី ទៅ ៥វិនាទី ត្រលប់ទៅម្ខាង( ជាទូទៅគេចម្អិននៅឈាមតិចៗ តែអាចដាក់ឆ្អិនតាមតម្រូវការ)
៧- ហាន់សាច់គោជាចំណិតស្តើងៗ រួចដាក់លើចានសំប៉ែត ។
៨- យកទឹកប្រហុកដែលបានលាយរួច ដួសស្រោចពីលើតាមចំណូលចិត្ត ៕
សូមទស្សនាវីដេអូ
_________
ប្រភព http://regionalcooking.blogspot.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។