៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ម្សៅរ៉តឌី ឬ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ២- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- អំបិល ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ឬ តិចជាងនេះ
៤- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
៥- ខ្ទឹមស ១ មើម
៦- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៧- ក្ដាមស្រែស្រស់ ០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
៨- ទឹកប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ប្រេងឆា ៥០ មីលីលីត្រ (កន្លះខាំ)
១០- ម្ទេសស្រស់ 5 ផ្លែ (ដាក់តាមចំណូលចិត្ត)
១១- ម្រេចម៉ត់ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១២- ដើមខ្ទឹមស្រស់ ៥ដើម
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- លាងសម្អាតក្តាមស្រែ ដោយយកច្រាសដុះសម្អាត រួចហែកវា រួចរាបទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក២- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៣- ហាន់ម្ទេសស្រស់ជាចំណិតតូចៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៤- ហាន់ដើមខ្ទឹមស្រស់ជាចំណិតតូចៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៙ វិធីឆា ៖
១- ដាក់ខ្ទះឲ្យក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល២- ដាក់ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូល បំពងឲ្យឈ្ងុយ
៣- រួចដាក់ក្តាមចូល(កូរត្រលប់ទៅមកៗ)
៤- ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរតឌី ស្ករស ប្រេងខ្យង ចូល រួចកូរឲ្យសព្វ
៥- ដាក់ម្ទេសហាន់ចូល
៦- ជាចុងក្រោយដាក់ដើមខ្ទឹមចូល(គ្រាន់ដាក់ហើយត្រឡប់ពីរបីត្រលប់ រួចដួសកដាក់ចានជាការស្រេច) ៕
សូមទស្សនាវីដេអូ
រូបភាព
_____________ប្រភព http://regionalcooking.blogspot.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។