៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ម្សៅរ៉តឌី ឬ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ២- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
៤- ខ្ទឹមស ១ មើម
៥- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ
៦- សាច់ជ្រូក ០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
៧- ទឹកប្រេងខ្យង ២ ស្លាបព្រាបាយ
៨- ម្ទេសក្រហម ៥ ផ្លែ (តាមចំណូលចិត្ត)
៩- ប្រេងឆា ៥០ មីលីលីត្រ (កន្លះវែក
១០- ម្ទេសស្រស់ 5 ផ្លែ
១១- ខ្ទឹមបារាំង ១ផ្លែ
១២- ដើមខ្ទឹម ១ដើម
១៣- ម្រេចម៉ត់ ១ស្លាបព្រាបាយ
១៤- ផ្សិតចំបើង ៣០០ ក្រាម (៣ខាំ)
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- លាងសម្អាតសាច់ជ្រូកហាន់កង់ៗ រួចដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក២- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
២- ហាន់ផ្សិតចំបើងពុះជា២ៗ
៣- ហាន់ម្ទេសជាចំណិតតូចៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៤- ហាន់ខ្ទឹមបារាំង និងដើមខ្ទឹម ជាចំណិតតូចៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៙ ចាប់ផ្តើមចម្អិន ៖
១- ដាក់ខ្ទះឲ្យក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល២- ដាក់ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូល បំពងឲ្យឈ្ងុយ រួចដាក់សាច់ជ្រូកចូល
៣- ដាក់ផ្សិតចំបើង ខ្ទឹមបារាំង ដើមខ្ទឹម ចូលរួចកូរវា
៤- ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរ៉តឌី ស្ករស ប្រេងខ្យង ម្រេចម៉ដ្ឋ ចូល រួចកូរឲ្យសប់
៥- ដួសដាក់ចានសំប៉ែតជាការស្រេច ៕
រូបភាព
___________ប្រភព http://regionalcooking.blogspot.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។