៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ម្សៅរ៉តឌី ឬ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ២- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
៤- ខ្ទឹមស ១ មើម
៥- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ
៦- សាច់មាន់០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
៧- ស្លឹកគ្រៃ ៣ គល់ (អាចយកលើនេះ)
៨- ទឹកប្រេងខ្យង ២ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ស្លឹកក្រូច ៥ ស្លឹក (អាចយកលើនេះ)
១០- ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ
១១- ម្ទេសស្រស់ ៥ ផ្លែ
១២- ម្រះព្រៅ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- លាងសម្អាតសាច់មាន់ កាប់កង់ៗ រួចទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក២- ដំរំដេងឲ្យវាបែកៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៣- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៤- ហាន់ស្លឹកក្រូចជាចំណិតតូចៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៥- ហាន់ម្ទេសស្រស់ជាចំណិតតូចៗ រួចដាក់ទុកក្នុងចាន
៙ ចាប់ផ្តើមចម្អិន ៖
១- ដាក់ខ្ទះឲ្យក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល២- ដាក់ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូល បំពងឲ្យឈ្ងុយ រួចដាក់សាច់មាន់ចូល
៣- ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូច រំដេង ចូលរួចកូរវា
៤- ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរ៉តឌី ស្ករស ប្រេងខ្យង ចូល រួចកូរឲ្យសព្វ
៥- ដាក់ម្ទេសហាន់ចូល
៦- ជាចុងក្រោយដាក់ម្រះព្រៅចូល (គ្រាន់ដាក់ហើយត្រឡប់ពីរបីត្រឡប់រួចលើកដាក់ចានជាការស្រេច) ៕
ទស្សនាវីដេអូ
រូបភាព
__________ប្រភព http://regionalcooking.blogspot.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។