៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ២- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ ឬតិចជាងនេះ
៤- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
៥- ខ្ទឹមស ១ មើម
៦- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៧- សាច់ជ្រូកស្រស់ ០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
៨- ទឹកប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ
១០- ម្ទេស ៥ ផ្លែ
១១- ស្ពៃខ្មៅ ០.២ គីឡូក្រាម
១២- ខ្ចៅដូងស្ងោរចាក់យកសាច់ហើយ មួយចាន ។
១៣- ម្រះព្រៅ មួយដៃ ។
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- លាងសម្អាតសាច់ជ្រូករួចហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក ។២- លាងសម្អាតស្ពៃខ្មៅ ហើយហាន់ជាកង់ៗ ទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក ។
៣- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន ។
៤- ខ្ចៅដូងចាក់យកតែសាច់ទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក ។
៥- ហាន់ម្ទេសស្រស់ជាចំណិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន ។
៦- ហាន់ដើមខ្ទឹមស្រស់ជាចំណិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន ។
៧- ម្រះព្រៅលាងទឹករួចដាក់ទុកក្នុងចាន ។
៙ វិធីចម្អិន ៖
១- ដាក់ខ្ទះឲ្យក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល២- ដាក់ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូល បំពងឲ្យឈ្ងុយ
៣- រួចដាក់សាច់ជ្រូកចូល(កូរត្រលប់ទៅមកៗ)
៤- ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរ៉តឌី ស្ករស ប្រេងខ្យង ចូល រួចកូរឲ្យសប់
៥- ដាក់ស្ពៃខ្មៅចូល
៦- ដាក់ម្ទេសហាន់ចូល
៧- ជាចុងក្រោយដាក់ម្រះព្រៅចូល(គ្រាន់ដាក់ហើយត្រឡប់ពីបីត្រប់រួចលើកដាក់ចាន)
- ម្ហូបនេះយើងអាចបរិភោគ ម្ហូបពេលថ្ងៃត្រង់ និងពេលល្ងាច ៕
សូមទស្សនាវីដេអូ
រូបភាព
_______________ប្រភព http://regionalcooking.blogspot.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។