៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
- កង្កែបធ្វើស្អាត កន្លះគីឡូ(=4ក្បាល)
- សាច់ជ្រូក3ជាន់ចិញ្ច្រាំ 3ខាំ
- សណ្ដែកដីលីងបុកទក់ៗ 1កូនថង់
- ម្ទេសឆ្អើរវះយកគ្រាប់ចេញត្រាំទឹកក្តៅឲ្យ ទន់ស្រង់ចេញពូតទឹកឲ្យអស់រួចចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់ 3ផ្លែ
- គ្រឿងបុក (គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកក្រូចសើច) 1ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ឬ រ៉តឌី 1ចឹប
- ស្ករស 1ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល 1ចឹប
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ 1ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៙ វិធីធ្វើ ៖
- យកចានកាធុនធំល្មម1មក ដាក់សាច់ជ្រូក ស្ករស អំបិល ម្សៅស៊ុប ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ គ្រឿងបុក សណ្ដែកដី ម្ទេសឆ្អើរ ប្រេងឆា ច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វល្អ ។
- យកគ្រឿងដែលច្របល់នោះមកញាត់ចូល ក្នុងកង្កែបឲ្យពោះវាឡើងប៉ោង ។
- ដាក់កង្កែបលើចង្អើរចង្ក្រានធ្យូង អាំងដោយប្រើកំដៅតិចៗទុករហូតដល់ឆ្អិនក្រៀមល្មមវានឹងប្រែទៅជាពណ៌ក្រហមព្រឿងៗគួរឲ្យចង់ទទួលទាន ។
ទទួលទានជាមួយបាយសក្តៅៗ ឬធ្វើជាគ្រឿងក្លែមក៏បាន ។
___________________
ដោយម៉ាដាម សម្ផស្ស
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។