៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ម្សៅអង្ករដំណើប ១៥០ក្រាម២- ខ្ទិះដូង ១៤០ក្រាម
៣- សាច់ដូងកោសធ្វើស្នូល ៣០០ក្រាម, ២០០ក្រាមទុកដាក់ខាងក្រៅ
៤- ស្ករត្នោត ២០០ក្រាម
៥- ទឹក ៣ស្លាបព្រាបាយបាយ
៦- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- មុនដំបូងយកសាច់ដូងកោស ៣០០ក្រាមមកលាយជាមួយអំបិលឲ្យបានសព្វ។២- យកស្ករត្នោតដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំង ដាក់ទឹកចូល(សម្រាប់ស្ករដុំ) រួចហើយកូរវារហូតទាល់តែស្ករឡើងជើងអង្ក្រង ឬស្ករឡើងស្អិត។
៣- ដាក់សាច់ដូងចូលកូរវាជាមួយស្កររហូតឲ្យស្ករ និងសាច់ដូងស្អិតជាប់ជាមួយគ្នា ហើយដាច់ទឹកស្ករទើបដួសវាទុកឲ្យត្រជាក់។
៤- បន្ទាប់ពីត្រជាក់ហើយយកវាមកធ្វើជាដុំមូលៗ (ធ្វើស្នូលនំ) តូចល្មមតាមដែលចូលចិត្តធ្វើរហូតទាល់តែអស់។
៥- យកម្សៅអង្ករដំណើបមកលាយជាមួយខ្ទិះដូង កូរវាឲ្យទៅជាម្សៅរួចនួតវាស្មានមើលដែលល្មមអាចយកមក ខ្ចប់ធ្វើនំបាន។
៦- យកម្សៅម្តង ១ដុំ (លៃឲ្យសំជាមួយស្នូល) ធ្វើឲ្យសំប៉ែតរួចក៏យកស្នូលដែលបានធ្វើទុកមកដាក់ចូលហើយខ្ចប់ វាធ្វើជារាងមូល។
៧- បន្ទាប់មកយកវាមកដាក់ចូលក្នុងទឹកដែលកំពុងដាំពុះ បន្ទាប់មកទៀតទុកវាឲ្យឆ្អិនរួចស្រង់យកមកដាក់ជាមួយសាច់ដូងកោស ពេលនោះអាចញ៉ាំបានហើយ៕
_____________
ប្រភពពី : http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_28.html
ពន្យល់ពាក្យ ៖
នួត (កិ.) គក់ច្របាច់, រឹតរួតធ្វើឲ្យស្រួលសាច់ ឬសរសៃ បំបាត់ចុកចាប់៖ កូនៗ ត្រូវនួតសរសៃឲ្យឪពុកម្ដាយចាស់ៗ, ជួយសម្រួលឲ្យគាត់បានសម្រាន្តលក់។ សព្វថ្ងៃហៅថាម៉ាស្សា។
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។