៙ គ្រឿងទេស ៖
- ខ្ទឹមក្រហម ខ្ទឹមស ខ្ទឹមបារាំង ស្លឹកក្រូច ម្ទេសក្រហម រមាត ផ្កាចន្ទន៍ ម្រេច- សាច់គោ ១គីឡូ
- សរសៃគោ ១គីឡូ
- ស្ករត្នោត បីស្លាបព្រា
- ទឹកត្រី បីវែក
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្រេចបុក ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្រាស ៤វែក
- ការុត៤ និង ដំឡូងបារាំង៤
៙ របៀបធ្វើ ៖
១. លីងខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមក្រហមឱ្យឈ្ងុយ ទើបដាក់ខ្ទឹមសលីងឱ្យឈ្ងុយ ហើយដួសចេញ ។២. លីងម្ទេសក្រហម រមាត ផ្កាចន្ទន៍ និង ម្រេច ឱ្យឈ្ងុយ ដួសចេញយកទៅបុកឱ្យម៉ដ្ឋ ទើបចាក់ខ្ទឹមលីងចូល បុកឱ្យសព្វចូលសាច់គ្នាឱ្យបានមួយចានចង្កឹះ ។
៣. យកសរសៃគោលាងឱ្យស្អាត ហាន់ដុំៗតូច ប្រឡាក់ស្រាស២វែក ទុកចោល ១ម៉ោង ទើបយកទៅស្ងោរឱ្យផុយ រួចស្រង់ចេញលាងទឹកឱ្យស្អាត ។៤. ហាន់សាច់គោដុំៗ រួចដាក់លាយសរសៃគោស្ងោរ យកទៅប្រឡាក់នឹងគ្រឿងបុកខាងលើ លាយស្រាស២វែក និងម្រេចបុក កញ្ជ្រីវឱ្យសព្វ ទុកមួយអន្លើ ចំនួន ១ម៉ោង ។
៥. កាត់ការ៉ុត និង ដំឡូងបារាំងដុំៗ ។
៦. កម្លោចស្ករត្នោតក្នុងឆ្នាំងមួយឱ្យក្រហម រួចចាក់ទឹកត្រីចូល កូរឱ្យសព្វទើបចាក់សាច់គោចូល កូររំងាស់ ទាល់តែស្ងួតទឹក ទើបចាក់បន្លែចូល ថែមទឹកស្ងោររំងាស់ ទាល់តែផុយសាច់ ។៧. ភ្លក្សថែមថយ តាមចំណូលចិត្ត។ បើចង់ឱ្យកាន់តែឈ្ងុយ ថែមសន្លឹកក្រូចសើចទៅក្នុងទឹកខ ហើយរំងាស់ជាមួយសាច់ ។
៨. បើទទួលទានជាមួយនំប៉័ង សូមរំងាស់ឱ្យខាប់ បើទទួលទានជាមួយគុយទាវ សូមថែមទឹកឱ្យរាវ ហើយថែមថយគ្រឿងតាមចំណូលចិត្ត ។
៩. ពេលដួសដាក់ចាន សូមឱ្យស្លឹកខ្ទឹម និងស្លឹកក្រូចសើចហាន់ជាសរសៃឆ្មារបំផុត ៕
______________
ប្រភព: Keo Chanbo
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។