Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ស្ងោជ្រក់​ត្រយូងចេក (មាន់​១​ក្បាល , ត្រយោងចេក​២)

Jul15,2024
៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- មាន់ ១ក្បាល
២- ខ្ទឹមស ៥កំពឹស (ដំ​អោយ​សំប៉ែត)
៣- ត្រយូងចេក ២
៤- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
៥- អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
៦- ស្ករ ២ស្លាបព្រាបាយ
៧- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨- ស្លឹក​ជីរនាងវង ស្លឹកខ្ទឹម ជីរបន្លា និង​តាំងអោ (ហាន់​ល្អិតៗ)
៩- ម្ទេស ៥ (ហាន់​ល្អិតៗ)
១០- ក្រូចឆ្មារ

៙ របៀប​ធ្វើ ៖

១- ដាំ​ទឹក​អោយ​ពុះ ដាក់​អំបិល​ប្រហែល​កន្លះ​ស្លាបព្រាកាហ្វេ និង​ខ្ទឹមស​ចូល សឹម​ដាក់​មាន់​ស្ងោ (ទាំងមូល) អោយ​ឆ្អិន ប្រហែល៣០នាទី។

២- យក​ត្រយូងចេក កាត់​ជា​បួន រួច​យក​ដុំ​នីមួយៗ​ពុះ​ជា​ពីរ សឹម​ហាន់ ជា​ដុំ​បញ្ឈរ តូចល្មម រួច​ដាក់​ត្រាំក្នុងទឹក (មើល​វីដេអូ) រួច​លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត។

៣- ពេល​មាន់​ស្ងោ​ឆ្អិន​ហើយ ស្រង់​មាន់​ចេញ រួច​ដាក់​ស្ករ អំបិល ប៊ីចេង ទឹកត្រី​ចូល​ក្នុង​ទឹក​ស្ងោ​មាន់។

៤- បន្ទាប់មក​ដាក់​ត្រយូងចេក​ចូល​ទុក​អោយ​ពុះ។

៥- យក​សាច់​មាន់​ដែល​ស្ងោរ​ឆ្អិន​ទៅ​ហែក​ជា​ដំ​ធំ​ល្មម រួច​យក​ទៅ​ដាក់​ក្នុង​ឆ្នាំង​សម្ល (ពេល​ទឹក​កំពុង​ពុះ) រួច​កូ​អោយ​សព្វ ទុក​អោយ​ពុះ​ជាការស្រេច។

៦- ពេល​ទទួលទាន ដួស​សម្ល​ដាក់​ចាន រួច​ដាក់​ក្រូចឆ្មារ ស្លឹក​ជីរ និង​ម្ទេស តាម​ចំណូលចិត្ត​ជាការស្រេច៕

_____________
ប្រភព​ពី : Cooking With Momma Heng

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។