១- មាន់ ១ក្បាល
២- ខ្ទឹមស ៥កំពឹស (ដំអោយសំប៉ែត)
៣- ត្រយូងចេក ២
៤- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
៥- អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
៦- ស្ករ ២ស្លាបព្រាបាយ
៧- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨- ស្លឹកជីរនាងវង ស្លឹកខ្ទឹម ជីរបន្លា និងតាំងអោ (ហាន់ល្អិតៗ)
៩- ម្ទេស ៥ (ហាន់ល្អិតៗ)
១០- ក្រូចឆ្មារ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់អំបិលប្រហែលកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និងខ្ទឹមសចូល សឹមដាក់មាន់ស្ងោ (ទាំងមូល) អោយឆ្អិន ប្រហែល៣០នាទី។
២- យកត្រយូងចេក កាត់ជាបួន រួចយកដុំនីមួយៗពុះជាពីរ សឹមហាន់ ជាដុំបញ្ឈរ តូចល្មម រួចដាក់ត្រាំក្នុងទឹក (មើលវីដេអូ) រួចលាងទឹកអោយស្អាត។
៣- ពេលមាន់ស្ងោឆ្អិនហើយ ស្រង់មាន់ចេញ រួចដាក់ស្ករ អំបិល ប៊ីចេង ទឹកត្រីចូលក្នុងទឹកស្ងោមាន់។
៤- បន្ទាប់មកដាក់ត្រយូងចេកចូលទុកអោយពុះ។
៥- យកសាច់មាន់ដែលស្ងោរឆ្អិនទៅហែកជាដំធំល្មម រួចយកទៅដាក់ក្នុងឆ្នាំងសម្ល (ពេលទឹកកំពុងពុះ) រួចកូអោយសព្វ ទុកអោយពុះជាការស្រេច។
៦- ពេលទទួលទាន ដួសសម្លដាក់ចាន រួចដាក់ក្រូចឆ្មារ ស្លឹកជីរ និងម្ទេស តាមចំណូលចិត្តជាការស្រេច៕
_____________ប្រភពពី : Cooking With Momma Heng
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។