៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់ជ្រូក (សាច់ភ្លៅជាប់ស្បែក) ៥០០ ក្រាម២- ម្រេច ដំបែកគ្រើមៗ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- ខ្ទឹម ដំបែកទាំងសំបក ១ ស្លាបព្រាបាយ
៤- ប៉ួចកាក់ ៣ ផ្កា
៥- អុបឆឺយ ប្រវែងមួយចំអាម ១ ណាត់
៦- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៧- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៨- ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ស្ករស ២ ស្លាបព្រាបាយ
១០- កូកាកូឡា ២ ពែង
១១- ស្ពៃជ្រក់ ៦ ធាង
១២- ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ២ ទង
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- សាច់ជ្រូក លាងឲ្យស្អាត រួចហើយយកមកប្រឡាក់ជាមួយម្សៅស៊ុបខ្នរ ហើយត្រឡប់ខាងស្បែកដាក់ចុះក្រោម ជាប់នឹងបាតឆ្នាំង រួចប្រែវារហូតដល់រាងឆ្អិនបន្តិច ដើម្បីកាត់ជាតិឆ្អាប ។
២- បន្ទាប់មកសាច់ជ្រូកនោះ កាត់ដុំៗ ដាក់ចានធំមួយ រួចដាក់ រោយខ្ទឹមស ម្រេច ប៉ួចកាក់ និងអុបឆឺយ រួចយកទៅចំហុយប្រមាណ ១ម៉ោង សឹមថែមទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ ស្ករស និងកូកាកូឡាតាមក្រោយ។
៣- ក្រោយពីចំហុយមួយស្របក់ សឹមថែមស្ពៃជ្រក់ រួចបន្តរម្ងាស់ប្រមាណ ១៥នាទីទៀតឲ្យឆ្អិនល្អ ទើបដួសដាក់ចាន ហើយរោយជីរវ៉ាន់ស៊ុយពីលើ មុននឹងទទួលទាន៕
_____________ប្រភពពី
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។