៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- បង្គាស្រស់ ៣ខាំ ហាន់ជាគ្រាប់ៗ២- មឹកបំពង់ ៣ខាំ ហាន់ជាគ្រាប់ៗ
៣- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ៣ខាំ
៤- ផ្សិតខ្មៅ (ផ្សិតតុងកូវ) ២ខាំ កាត់ដើមវាចេញ យកតែក្បាល
៥- ការ៉ុត ១ខាំ ហាន់ជាគ្រាប់ៗ
៦- ទំពាំងកំប៉ុង ១ខាំ ហាន់ជាគ្រាប់ៗ
៧- ខ្ញីចិញ្ច្រាំ កន្លះខាំ
៨- ស្លឹកខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗ
៩- អំបិល ១ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ម្រេចម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១១- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
១២- ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១៣- ប្រេងខ្យង ២ស្លាបព្រាបាយ
១៤- ប្រេងល្ង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១៥- ម្សៅឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
១៦- សម្បកគាវពណ៌លឿង
១៧- ប្រេងឆា
៙ របៀបធ្វើ៖
១- ដាំទឹកឲ្យពុះដាក់ស្រុះ បង្គា មឹក ផ្សិតខ្មៅ ការ៉ុត និងទំពាំង ប្រហែលជា ២នាទី សឹមស្រង់វាយកទៅដាក់ក្នុងទឹកត្រជាក់វិញ រួចពូតទឹកចេញឲ្យអស់ ចាក់ចូលចានជាមួយ សាច់ជ្រូក ខ្ញី និង ស្លឹកខ្ទឹម ។២- ផ្សំរសជាតិដោយ អំបិល ស្ករ ម្រេច ម្សៅស៊ុប ប្រេងខ្យង ប្រេងល្ង និងម្សៅឆាច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ រួចយកសម្បកគាវមកខ្ចប់។
៣- យកស្លឹកចេក ឬក្រដាសទ្រាប់នំ លាបប្រេងឆាបន្តិច តម្រៀបលើចានចំហុយ រួចយកសៀវម៉ៃតម្រៀបពីលើ។
៤- ដាំទឹកឲ្យពុះ រួចដាក់សៀវម៉ៃចំហុយរហូតដល់ឆ្អិន ទទួលទានសៀវម៉ៃជាមួយទឹកស៊ុប ទឹកស៊ីអ៊ីវ សរសៃខ្ញី និងទឹកសៀងផ្អែម ឬទឹកម្ទេស តាមចំណូលចិត្ត៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។